Er zijn al aardig wat gadgets en apps die je van alles laten doen om wakker te worden. Bijvoorbeeld wegrollen, dan hobbel je elke ochtend achter je wekker aan. Of je moet heel hard met je telefoon schudden om de wekker uit te krijgen, je schudt jezelf letterlijk wakker. Maar je kunt je ook wakker laten bellen door iemand die je niet kent via Wakie.

Wakie’s community bestaat uit Wakies en Sleepyheads. Ze worden niet helemaal random aan elkaar gekoppeld. Volgens The Next Web worden altijd mannen aan vrouwen gekoppeld, dus nooit een wake up call van dezelfde sekse. Beetje vreemd, je zou ze bijna verdenken van een verborgen (uitsluitend heteroseksuele) datingfunctie. Maar Wakie belooft je telefoonnummer geheim te houden en nooit te delen met andere Wakies of Sleepyheads. En lang om te kletsen heb je niet, want na een minuut wordt de wake up call verbroken. Daarna kun je de wakkerbeller nog een beoordeling geven.

Populair in Rusland

De app is populair in Rusland met al 30 miljoen wake up calls en 1,5 miljoen gebruikers. Door een flinke investering kan Wakie het gebruikersgebied nu uitbreiden. De app is beschikbaar op Android en Windows telefoons. Voor iPhone wacht de app nog op goedkeuring van Apple. Wakker gebeld worden kan nu in de VS, Canada, UK, Singapore en Hong Kong. Als je graag mensen wakker belt maakt het niet uit waar je woont. Dus, heb je een minuutje over? Maak iemand wakker!

Hoe werd jij wakker vanmorgen?

0 Shares:
3 comments
  1. Ik word altijd wakker met veel snoozen… niet echt effectief moet ik zeggen. Heb ook een tijdje mijn telefoon op mijn matras gehad om mijn slaap te tracken, die app maakt je dan wakker op basis van je slaapbewegingen. Kiest dan het beste moment en met een heel relaxed tokkelmuziekje. Leuk voor even maar het blijkt dat ik niet echt goed ben in het bijhouden van dingen via apps, dus de interesse in de grafiekjes was snel weer over.

    Opstaan wordt ook weer moeilijker nu het ‘s morgens weer donkerder is, mijn gordijnen zijn licht of staan open dus dat heeft nogal effect op hoe ik wakker wordt. Maar wakker gebeld worden zie ik toch niet zo zitten. Misschien eens die shake-app proberen :-)

    1. Dit is echt cool. En wat een gebruikersaantallen! Zit hem met een glimlach te lezen. Dat van het onderzoek is wel een beetje creepy :P Ik ga zo gelijk kijken of ik hem kan downloaden. Wil wel iemand wakker bellen. Thanks voor het delen :)

Comments are closed.

Dit artikel is 15.849 keer gelezen