Er zijn al aardig wat gadgets en apps die je van alles laten doen om wakker te worden. Bijvoorbeeld wegrollen, dan hobbel je elke ochtend achter je wekker aan. Of je moet heel hard met je telefoon schudden om de wekker uit te krijgen, je schudt jezelf letterlijk wakker. Maar je kunt je ook wakker laten bellen door iemand die je niet kent via Wakie.

Wakie’s community bestaat uit Wakies en Sleepyheads. Ze worden niet helemaal random aan elkaar gekoppeld. Volgens The Next Web worden altijd mannen aan vrouwen gekoppeld, dus nooit een wake up call van dezelfde sekse. Beetje vreemd, je zou ze bijna verdenken van een verborgen (uitsluitend heteroseksuele) datingfunctie. Maar Wakie belooft je telefoonnummer geheim te houden en nooit te delen met andere Wakies of Sleepyheads. En lang om te kletsen heb je niet, want na een minuut wordt de wake up call verbroken. Daarna kun je de wakkerbeller nog een beoordeling geven.

Populair in Rusland

De app is populair in Rusland met al 30 miljoen wake up calls en 1,5 miljoen gebruikers. Door een flinke investering kan Wakie het gebruikersgebied nu uitbreiden. De app is beschikbaar op Android en Windows telefoons. Voor iPhone wacht de app nog op goedkeuring van Apple. Wakker gebeld worden kan nu in de VS, Canada, UK, Singapore en Hong Kong. Als je graag mensen wakker belt maakt het niet uit waar je woont. Dus, heb je een minuutje over? Maak iemand wakker!

Hoe werd jij wakker vanmorgen?


Geschreven door