Vroegah (nee, ik ben nog geen opa) was het leven makkelijk. Je kocht je groenten bij de groenteman. Je vlees bij de slager. Je brood bij de bakker. Je verzorgingsproducten (dat waren er een heleboel minder dan je nu nodig schijnt te hebben) bij de drogisterij. Enzovoort. Tegenwoordig doen we alles met een abonnement.

Laten we eens beginnen met de verzorgingsproducten. Voor mannen hebben we natuurlijk de scheermesjes die Boldking of Slimscheren graag door je brievenbus bezorgen. Voor de maandelijkse beslommeringen van vrouwen zijn er ook al tal van abonnementen beschikbaar. Je ruikt graag lekker? Je kunt ook elke maand de nieuwste parfums opgestuurd krijgen. Hierbij gaat het wel om proefmonsters.

Kleding? Check!

Oké, de verzorgingsproducten zijn geregeld maar we moeten natuurlijk ook nog wat aantrekken. Immers, kleren maken de man. En vrouw. Hier gaat het pas echt los. Je hebt de mogelijkheid om met behulp van een ‘personal shopper’ of ‘stylist’ maandelijks kleding opgestuurd te krijgen. Twijfels over je uitstraling? Neem een imago abonnement! Je kunt een abonnement nemen op ondergoed of witte shirtjes. Nieuwe spijkerbroek? Die kun je tegenwoordig zelfs leasen. Je vraagt je af waarom je nog zelf kleren uitzoekt.

Oké, maar nu heb ik honger

Trek gekregen van al dat abonnementen shoppen? Geen probleem. Je kunt natuurlijk je eten laten thuisbezorgen door de grootste grootgrutter van het land. Maar wat dacht je van een abonnement? De mogelijkheden zijn talrijk. Al bezorgt niet elke aanbieder in jouw (mijn) regio. Biologisch, verantwoord en duurzaam zijn de trend woorden bij abonnementen op vooral groente en fruit.

Tijd over

Je hoeft nooit meer naar de supermarkt, kledingwinkel of drogist te gaan.Wat moet je nu in hemelsnaam doen met al die vrije tijd? Je zou natuurlijk een abonnement kunnen nemen op de sportschool of op een magazine. Vooral doen. Maar eerst even in de comments neerzetten welk abonnement jij nog graag zou willen. Neem ik een abonnementje op de comments..


Geschreven door