Twitter test volgens The Wall Street Journal met nieuwe functionaliteit die moet uitleggen wat specifieke hashtags betekenen. De journalist van The Wall Street Journal kwam de nieuwe functionaliteit tegen in de iPhone app. Of het ook echt zal worden uitgerold is vooralsnog niet duidelijk. Twitter reageert niet op vragen over de nieuwe functionaliteit.

Naast een uitleg van de hashtag, wordt de gebruiker uitgenodigd om aan te geven hoe accuraat de uitleg is en kan er gemakkelijk worden gezocht naar gebruikers die dezelfde hashtag gebruiken en in de buurt zijn. Volgens TWSJ kan Twitter zo beter worden ingezet bij rampen en incidenten, om andere mensen en informatie te vinden die behulpzaam kan zijn.

Bron: The Wall Street Journal
Bron: The Wall Street Journal

App only

Het is niet de eerste nieuwe functionaliteit die eerst via de app wordt getest. Zo testte Twitter eerder een verbetering op de privéberichten (uitgebreide historie( en functionaliteit waarbij je een tweet in een tweet kunt embedden. Een deel van deze functionaliteit blijft ook in de app en haalt het niet naar het web.

Niet onhandig

Of de hashtag-uitleg werkelijk zal worden uitgerold en breder dan alleen de Twitter-app moet blijken. Maar het zal voor veel gebruikers handig zijn om uitleg te krijgen bij de zoveelste hashtag. Al wil een potje googelen natuurlijk vaak ook wel helpen.

BRON

0 Shares:
Dit artikel is 5.967 keer gelezen