Mijn feedly stroomt vol deze morgen met een naar bericht. Robin Williams overleden, 63 jaar. Een groot acteur en comedian die ik leerde kennen als Mrs. Doubtfire. Wat vond ik dat een mooie film.

Er waren meer films van Williams waar ik van heb genoten, maar ik kom erachter dat ik nog wat in te halen heb. De overzichten, mooiste momenten en meest bijzondere films en producties komen voorbij op blogs en via twitter.

De afgelopen 10 uur onlinerobin williams tagcloud

Twitter is hét kanaal dat wordt gebruikt om over dit nieuws te praten. Veel mensen delen links naar nieuwsberichten, uiten hun verbazing, hun verdriet, hun favoriete film en plaatsen foto’s van Williams in hun favoriete film.

In de afgelopen 10 uur zijn er ruim 29 duizend berichten online gezet. We zijn het er bijna allemaal over eens: Williams was briljant!

Achter de lach van deze briljante acteur was echter wel wat meer aan de hand. Williams was open over zijn verleden met drank en drugs. Kortgeleden liet Williams zich opnemen in een afkickkliniek, dit keer niet om af te kicken, maar om nuchter te blijven.

Williams leed al jaren aan een hardnekkige depressie, die zoals het er nu naar uitziet heeft geleid tot zijn dood. Over de oorzaak is nog geen officiële uitspraak gedaan, maar er wordt door de autoriteiten uitgegaan van zelfmoord.

Een greep uit de online artikelen

In eerste instantie kwam ik veel artikelen tegen met een overzicht van zijn carriëre.  Maar naarmate ik verder zocht, ook via Twitter, doken er steeds meer artikelen op over de depressie van deze grote acteur. Want niet alles was rozengeur en maneschijn.

Een greep uit de artikelen:

Mashable heeft hun ode aan de comedian zelfs opgesplitst in meerdere artikelen:

Ook dochter Zelda (genoemd naar het beroemde spelletje), liet zich uit via Twitter.

Jouw herinnering

Er is natuurlijk  veel meer te lezen over deze getalenteerde man, die ons toch echt veel te vroeg heeft verlaten. En de komende dagen zal er nog veel over hem gezegd worden. Wat is jouw favoriete Robin Williams-film of -moment?

0 Shares:
7 comments
 1. Man wat naar. En wat is depressie naar. :(

  Ik ken de beste man natuurlijk niet. Maar hij leek me altijd een vreselijk sympathieke vent. Moet ook zeggen dat ik cocaïne en williams helemaal niet zo bij elkaar vind passen.

  Anywho. 63 > veel te vroeg. En depressie, het zou niet moeten kunnen.

  Qua Williams-herinneringen: Peter Pan vond ik erg leuk. En What dreams may come vond ik de eerste keer dat ik het zag belachelijk indrukwekkend.

  1. Zeker naar. Ik vond het filmpje op froot ook wel binnenkomen. Om in zo’n donkere wereld te leven dat niets is wat je wil en niets je gelukkig kan maken en je niet eens weet waar het aan ligt..

 2. Mijn favo films van Robin Williams zijn toch wel Hook en Dead Poets Society. En Mork & Mindy ofcourse (dat is wel van heel lang geleden!).

 3. Ik kan niet zeggen dat Mrs. Doubtfire mijn favoriete film is van Williams, maar het roept wel de meest levendige herinnering bij me op. Ik was acht toen de eerste uitkwam en ik denk dat het toen veel indruk heeft gemaakt.

  1. Doet me denken aan de clown die diep van binnen eigenlijk heel verdrietig is. ‘Achter iedere clown zit een traan verstopt.’ Geen idee waar ik het las, maar ik vind het hier wel van toepassing. Erg jammer.

Comments are closed.

Dit artikel is 7.208 keer gelezen