Het web biedt meer leesvoer dan een mens redelijkerwijze kan verwerken. En mijn Feedly biedt dan weer een veel te groot deel daarvan aan interessante artikelen. Wekelijks deel ik (of een van onze andere bloggers) de meest interessante artikelen hier met jou. Wie weet ontdek je zo nog wat moois.

Deze week:

How Google, Yahoo, Microsoft, and Facebook Are Creating a Safer Internet

Ze geven je geheimen door aan de Amerikaanse veiligheidsdiensten, scannen je e-mails en verkopen je gegevens aan de hoogste bieder. Toch spelen ze een belangrijke rol bij het veiliger maken van het web.

Naar artikel

Who’s Doing Common-Sense Reasoning And Why It Matters

Robots. Ik ben er gek op, anderen zijn er bang voor. De huidige stand van zaken geeft daar nog geen aanleiding toe: de dag dat robots hun mensenmeesters uit de weg ruimen is nog ver. Maar interessante stap in het ontwikkelen van slimmere (gevaarlijke) robots, is common sense reasoning: het verzamelen en op robots overbrengen van de assumpties die bepalend zijn voor de realiteit van de mens. Snap je? Dit artikel vertelt je er alles over.

Naar artikel

Wat de nieuwe Edward Snowden ons over Obama’s zwarte lijst leert

Sta jij net als 1 miljoen andere mensen op “de lijst” (een van de vele lijsten) van de Amerikanen? Die kans is aanwezig en zie er dan nog maar eens af te komen. De correspondent legt in dit artikel uit wat de nieuwste klokkenluider naar buiten heeft gebracht en wat het betekent.

 Naar artikel

0 Shares:
Dit artikel is 5.110 keer gelezen