Hulp bij al je karweitjes: simpel, snel en vriendelijk. Dat belooft Jobado.nl. Dit nieuwe platform helpt je betrouwbare mensen te vinden die kleine klusjes voor je kunnen doen, tegen een eerlijke vergoeding.

Een groeiende stapel strijkgoed. De heg die aan een snoeibeurt toe is. De auto die nodig gewassen moet worden. Karweitjes waar je vaak geen zin in hebt en waar je best iemand anders voor zou willen betalen. Zodat je in je vrije momenten ook echt vrij bent. Jobado.nl biedt hier een oplossing voor: heitje karweitje anno 2014!

Hoe werkt het?

Op de site kun je gratis een karweitje plaatsen in de categorieën Ophalen & Bezorgen, Verhuizen, Tuinieren, Shopping, Virtueel, Klusser, Leren, Schoonmaken, Zorg of Overig. Je kunt o.a. een deadline aangeven, of de klus eenmalig of terugkerend is en wat je er voor wilt betalen. Gekwalificeerde mensen bij jou in de buurt, Jobbers genaamd, kunnen een klus direct accepteren, of een bod doen voor een andere prijs.

Veilig en betrouwbaar

Mensen die hun timmertalent, kookkunsten, groene vingers of andere vaardigheden beschikbaar willen stellen aan buurtgenoten, kunnen zich inschrijven via de site. Alle Jobbers worden gescreend door Jobado. Zo wordt er een identiteitscontrole gedaan, zijn verificaties vereist en wordt er een persoonlijk interview afgenomen. Alles om de kans dat je iemand in huis haalt die niet te vertrouwen is, zo klein mogelijk te maken.

Beoordelen en betalen

Heeft een Jobber zijn werk goed gedaan, dan volgt de betaling via Jobado. De opdrachtgever betaalt het afgesproken bedrag aan Jobado, Jobado trekt hier 20% commissie vanaf en betaalt vervolgens de Jobber uit. Opdrachtgevers kunnen Jobber beoordelen, met sterren en een omschrijving. Op dit moment staan er nog veel fake-klussen en -beoordelingen op, zoals lege bierkratjes terugbrengen naar de AH, maar ze moeten ergens beginnen.

(Om een beetje rond te kunnen kijken in het aanbod van klussen en klussers, kun je je overigens het beste registreren. Op de homepage is daarvan namelijk niet zo veel te zien.)

Wat vinden we er van?

De screening van Jobbers maakt het platform anders dan bijvoorbeeld Marktplaats en dat kan zeker geen kwaad. Ik hoop dat ze dat ook straks vol zullen houden als het storm loopt. En helemaal als de ambitieuze uitbreiding in Europa doorgaat—op de site staan Berlijn, Brussel, Istanbul, Madrid, Parijs en Rome al genoemd.

Dit alles terzijde háát ik schoonmaken en kan ik me best voorstellen dat ik een keer een Jobber ervoor in wil huren. Of dat ik deze site over een paar maanden tip aan de senioren in mijn kennissenkring die computerhulp nodig hebben. Het idee is helder en het ziet er op zich allemaal netjes uit. Wat denken jullie, wordt dit een succes?

Actie: je eigen butler in het Vondelpark

Om Jobado te promoten, bieden ze overigens op zaterdag 2 augustus tien Jobbers aan in het Vondelpark in Amsterdam. Zij knappen die dag alle karweitjes van het parkpubliek op. Drankje voor je halen, troep opruimen, rondje met de hond, niets is te gek. Klinkt als een leuke actie voor de parkbezoekers. Ik hoop alleen dat het ook een leuke dag wordt voor de Jobbers… :)

0 Shares:
Dit artikel is 8.383 keer gelezen