Mijn tijd is kostbaar. Constant ben ik op zoek naar manieren om meer gedaan te krijgen in dezelfde (of minder) tijd. Natuurlijk steek ik daar niet al teveel tijd in, want dat zou niet heel productief zijn.

In mijn zoektocht naar productiviteit kom ik bergen met apps en tools tegen. De ene tool maakt je nog productiever dan de andere, maar op een gegeven moment moet je een keuze maken.

De afgelopen tijd heb ik 5 tools gevonden die ik dagelijks gebruik en die mij helpen om tijd te besparen. Dit is een momentopname. Het kan zomaar zijn dat ik volgende maand een andere briljante tool heb gevonden die mijn hart steelt.

Mijn flow

Mijn dagen zijn best strak gepland. ‘s Avonds maak ik een planning voor de volgende dag, zodat ik ‘s ochtends direct aan de slag kan. Mijn hersenen hebben ‘s ochtends een taak nodig waar ik mijn tanden in kan zetten.

En een flinke bak koffie natuurlijk.

Omnifocus voor Getting Things Done

Alles wat ik moet doen vandaag, morgen en over 10 jaar sla ik op in Omnifocus. Deze to do app werkt perfect voor mij, maar is uitsluitend te gebruiken op Apple devices. Zelf heb ik een soort van freestyle GTD mentaliteit en die kan ik volledig loslaten op Omnifocus.


Zoek jij een to do app die ook werkt op een Windows machine? Kijk dan eens naar Remember The Milk, Wunderlist of Nozbe.

Mailbox beheert mijn mail

Met Mailbox beheer ik mijn mailbox… duh… Mailbox behandelt je inbox als een takenlijst en dwingt je om per mail een actie uit te voeren. Zo kun je met 1 veeg over het scherm een mailtje:

  1. verwijderen
  2. archiveren
  3. op een later moment ontvangen
  4. in een map plaatsen (to do, wachten op, enz.)

Helaas alleen nog beschikbaar op mobile devices, maar gelukkig binnenkort ook op mijn Mac.


Op het moment beheer ik mijn mail op mijn MacBook nog met Gmail, maar zodra de Mailbox app eindelijk klaar is stap ik over.

Evernote, mijn externe geheugen

Wie kent Evernote tegenwoordig nog niet? Evernote is voor veel mensen de digitale uitbreiding van hun brein. In Evernote sla ik alles op wat ik niet wil vergeten.

Zo heb ik in Evernote mijn tickets voor het Linkin Park concert in november opgeslagen tussen interessante artikelen die ik op het web tegengekomen ben en waar ik nog iets mee moet doen. Ook doe ik een groot deel van mijn administratie in Evernote. Belastingaangifte doen? Met 1 druk op de knop krijg ik alle informatie voor mijn neus. Leuker kan ik het niet maken, dan maar makkelijker.

CoSchedule voor blog publicatie en promotie

Deze tool heb ik vlak voor mijn vakantie ontdekt en ik was op slag verliefd. CoSchedule is een drag & drop editorial calendar voor WordPress waarmee ik zowel blogs als social media updates kan inplannen. Daarnaast kun je in de tool ook social media statistieken vinden die horen bij de blogpost. Zo kan ik in 1 oogopslag zien hoe goed een artikel het doet op Twitter of Facebook.

Een volledige review van deze must have app voor serieuze bloggers kun je vinden op mijn eigen blog.

Scrivener, onmisbaar voor schrijvers

Mijn laatste aanschaf. Een tool voor mensen die schrijven serieus nemen. Tegenwoordig krijg ik veel verschillende schrijfopdrachten. Zo ben ik op het moment teksten aan het schrijven voor landingspagina’s en e-mailflows. Daarnaast blijf ik ook blogs schrijven voor klanten. In Scrivener houd ik alles bij elkaar en kan ik in 1 oogopslag zien hoever ik ben en wat er moet gebeuren. Het is geen eenvoudige tool om mee te werken, maar als je het eenmaal gewend bent dan wil je niet anders meer.

Mijn top 5 tools (van nu)

Dit zijn de tools die op dit moment mijn dag zo productief mogelijk maken. Welke tools gebruik jij om de dag door te komen?

0 Shares:
1 comment
  1. Mijn 5 tools zijn evernote, xmind pro, any.do op mijn mobiel, focus@will en phrase express.

Comments are closed.

Dit artikel is 8.285 keer gelezen