Normaal weet ik altijd wel wat ik moet schrijven voor 42bis. Genoeg ideeën voor zo’n leuke site. Maar nu weet ik het ineens even niet. Nou ja, dat hoeft tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Dankzij al die inspirerende apps die ik heb gedownload. Zo’n blog lukt dan altijd wel. Hoop ik.

Inspiration2“Inspirerende” citaten

Laat ik eens beginnen met een paar van die vele citaten-apps die in iTunes te vinden zijn. Er is wat afgeluld door beroemde, minder-beroemde en grotendeels onbekende personen. Tientallen apps zijn er gevuld met ‘inspirerende’ citaten. Nou kom maar op, make my day.

Laat ik beginnen met Inspiration Day Quote: “Thought is the wind, knowledge the sail, and mankind the vessel,” door Augustus Hare. Wat moet ik hier nou mee? Nu de deadline nadert, heb ik geen tijd om een dag te wachten op het volgende citaat.

Dan maar een andere app met citaten: Inspirational Quotes 5000. “Management is efficiency in climbing the ladder of success; leadership determines whether the ladder is leaning against the right wall,” van Stephen Covey. Hmm, dit lijkt me meer iets voor schilders. Brandweermannen. Of anderen die iets met een ladder hebben.

Hoeveel andere citaten-apps ik hierna ook probeer, ik word er niet warm of koud van. Wat een serie cliçhés, halve waarheden, vaag gewauwel en new-age-geklets zeg. Tijd om met een ander soort app te beginnen.

75technieken75 technieken voor creatief denken

De volgende app heeft in ieder geval een goede naam: 75 technieken voor creatief denken. Kijk, dat is meteen duidelijk. En de opbouw staat me ook wel aan. Eerst kan ik kiezen uit 5 categorieën: Aan de slag, Kijk om je heen, Zet Alles op een Rij, Ga los en Evalueer & Selecteer. Daarna kan ik per categorie een techniekkaart kiezen, die me vertelt wat ik kan gaan doen.

Nou, voor deze blog lijkt ‘Aan de slag’ me het meest geschikt. Dan zie ik 12 verschillende kaarten. Van ‘bouw je eigen voertuig’ tot ‘mindmappen’. En ‘situatie schetsen’ tot ‘uien pellen’. En ook ‘speld me iets op’. Dat klinkt veelbelovend. Als ik erop klik, zie ik een heel boeiend verhaal. Maar hé, daarboven staat dat het voor minimaal 3 mensen is. Daar ga ik dan als eenzame blogger. Ook de andere techniekkaarten zijn bestemd voor minimaal 2 mensen. Vaak 5. Sommige van de technieken duren bovendien wel 5 dagen. Terwijl de deadline al over een paar dagen is. Helaas kan ik ook met deze app niets.

InspireMe3 willekeurige woorden

Gelukkig zijn er nog veel meer soorten apps die beweren me te kunnen inspireren. Zoals InspireMe. Deze app laat steeds 3 woorden zien. Waar ik dan wat mee moet.

Als eerste woorden verschijnen: familiar fact everything. Ja, ik heb het: This familiar fact means everything. Maar ja, dat is geen blog. Dat is een zin met de drie woorden, plus twee extra. Nog een poging: own dad today. Be your own dad today! O nee, da’s een slogan. Geen blog.

De volgende reeks (rocket discover bill) levert ook alleen maar een zin op. Meer kan ik er niet mee. Het wordt tijd om te dobbelen.

Virtueel dobbelen

Dobbelen kan heel makkelijk met Rory’s StoryCubes. Oorspronkelijk is het een gezelschapsspel, met 9 dobbelstenen met allerlei verschillende tekeningen. Met wat je in één keer gooit moet je een verhaal maken. Maar nu is het dus ook een app. Eén keer schudden met je tablet en de virtuele dobbelstenen worden gegooid.

Maar ja, als het een verhaal oplevert, wil dat nog niet zeggen dat het ook een blog oplevert. Want wat moet ik nou met een slot, een somber gezichtje, een stralend gezichtje, een slapend mannetje, een piramide, een hand en een bloem (en twee dobbelstenen die onder andere dobbelstenen liggen). Geen idee. Nieuwe poging.

Twee maskers, somber mannetje, hand, tekstballon, flat, vuur, weer die piramide, mobiel, telraam. Eh… Next!

brainstormerAan 3 raderen draaien

The Brainstormer. Dat klinkt al goed. Hier krijg je inspiratie door driemaal aan een virtueel rad te draaien. De termen die je dan ziet, moeten je inspireren. Nou, kom maar op.

Ik draai het eerste rad: Pursuit. Prima. Nu rad twee: Saharan. Saharan? Who’s that? Nou ja, het derde rad zal me benieuwen: Cubicle. Pursuit. Saharan. Cubicle. Daar kan ik niet eens een zin van maken. Nieuwe poging. Loss of a Loved one. Stuffy British. Shoe Maker. Hallo, brainstormer, ik wil een blog schrijven voor een serieuze site. Niet voor een kasteelromansite. Of een sprookjesfanpage.

Maar goed, laat ik The Brainstormer nog een kans geven. En laat ik even alleen aan het eerste rad draaien. Net zo lang tot er iets bij zit dat me aanspreekt. Dan kom ik met het tweede en derde rad vast wel verder. Daar gaat-ie dan: Fish out of Water. Dat zou iets geweest zijn voor 42vis.

Disaster. Nou, zo erg is het ook niet hoor dat de blog niet lukt. Healing Journey. Echt niet. Letting Go. Letting Go? Jaaaa! Dat is het. Laat maar gaan. Laat die andere twee radertjes maar zitten. Laat die apps maar zitten. Laat die hele blog maar zitten. Als het niet gaat, gaat het niet. Dan maar geen blog. Volgende maand moet het zeker lukken. Hoop ik. Al weet ik één ding zeker: ik gebruik geen inspiratie-apps.

NB: 2 van deze apps zijn ook te vinden in Google play: Inspiration Day Quote en Rory’s StoryCubes.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 10.215 keer gelezen