Ruim 30% van de geschreven reviews is vals en dan hebben we bij de échte reviews nog te maken met de uiteenlopende referentiekaders van de reviewschrijvers. Vippre doet dit anders!

Je kunt je verdiepen in het herkennen van een valse review. Zo zijn meerdere positieve reviews op 1 dag dubieus en dit kan wijzen op een ingehuurde review company.  Beter is het natuurlijk om een manier te bedenken voor reviews die niet of nauwelijks te vervalsen zijn. Dat is precies wat bedenker Han Dirkx heeft gedaan met Vippre.com!

Valse reviews

Uit onderzoek van Reevoo blijkt dat 4 op de 5 vakantiegangers in Nederland vertrouwt op online reviews en dat 61% eerder geneigd is te boeken wanneer er reviews van klanten op de website staan. Online reviews zijn dus bijna even belangrijk als het advies van vrienden of familie. Zodoende zijn reviews van groot belang in het aankoopproces en is de vervalsing hiervan een lucratieve business. Dat is dan ook de reden dat sommige aanbieders nepklantbeoordelingen laten plaatsen op reviewsites. Hoe gemakkelijk dit is blijkt wel uit het graafwerk van het Duitse Computer Bild.

Vippre.com – Reviews that move

De iOs applicatie van Vippre.com stopt deze aanwas van valse online reviews. Deze app laat je namelijk, op een gemakkelijke manier, een video review maken van je hotel. Super leuk als herinnering na je reis en ontzettend handig en betrouwbaar voor de volgende reiziger die daar zou willen boeken!

Hoe werkt het?

Onderstaande video legt uit hoe je gemakkelijk een complete en leuke video review kunt maken.
Ik heb er zelf ook al wat testvideo’s mee gemaakt en het is echt onwijs leuk om te doen! Wel heb ik wat tips voor je:

  1. Wat er van te voren niet gemeld wordt is dat je scenes maar 60 seconden per stuk mogen zijn en je totale film niet langer dan 2 minuten mag duren! Hou dit dus goed in de gaten tijdens het filmen.
  2. Uiteraard kun je na het filmen je video bewerken. Jammer hieraan is dat je alleen aan de voor en achterkant de video in kunt korten, een scene ertussenuit halen is dus niet mogelijk.
  3. Pauzeren en later verder filmen in dezelfde scene is ook niet mogelijk dus bedenk van te voren goed hoe je gaat filmen, zodat je geen secondes verliest met deuren en muren in beeld!
  4. Oeh en nog een kleine tip! Save tussen de scenes door je filmpjes. Mocht je batterij uitvallen dan ben je niet alles kwijt. Ik ben op die manier twee keer al filmend uit de lift gekomen ;-)

De app is momenteel nog in Bèta-versie en heeft om die reden hier en daar wat hick-ups. Zo loopt hij soms vast waardoor je een scene opnieuw moet filmen of reageert hij traag. Maar dat maakt niet uit, het is een makkelijk te gebruiken app, overzichtelijk vormgegeven en het zorgt echt voor toffe filmpjes waar jij en toekomstige hotelgasten een hoop aan zullen hebben!

Leuke herinnering

Niet alleen is het super leuk is om de video te maken en kan het zeer relevant zijn voor de volgende potentiële hotelgast, de video is ook gewoon een erg leuke herinnering aan je verblijf! Bekijk hier een van de Vippre video reviews over Ibiza:

Ga jij nog op vakantie of een weekendje weg? Ik zal je zeker aanraden de app te gebruiken en wat toffe video’s te schieten!

0 Shares:
Dit artikel is 4.184 keer gelezen