Bing heeft Twitter geïntegreerd in haar zoekresultaten. In samenwerking met Twitter is een snellere en meer intuïtieve manier van zoeken naar tweets, hashtags en twitteraccounts geïntroduceerd. Aldus de blog van de zoekmachine van Microsoft.

Welke tweets er in de zoekresultaten verschijnen, bepalen ze door de populariteit van een tweet te combineren met de versheid van de tweet en de autoriteit van de twitteraar. Bing houdt rekening met een aantal factoren om de beste resultaten te genereren:

“We look at a number of signals including tweet quality, retweet count, freshness of tweet, user profile info and verified status, among others. Placing these signals in our model, we serve what we hope are top quality tweets.”

# top hashtags en suggesties

Bij het typen van ‘#’ in de zoekbalk zie je de top hashtags verschijnen. Typ je verder dan worden er suggesties gegeven zoals we van zoekmachines gewend zijn. De topresultaten van Twitter met die hashtag verschijnen in de zoekresultaten. Dat gaan we uitproberen. Ik dacht toch echt een hashtag te hebben bedacht die als succesvol voorbeeld zou kunnen dienen. Maar dat valt tegen. Ik typ ‘#w’ en krijg de volgende suggesties:

bing hastag wk
Ik weet niet waar jij nu aan denkt, maar ik had verwacht dat #wk2014 bovenaan zou staan. Maar geen van de onderwerpen, ook niet als ik alleen de # invoer, lijken topresultaten te geven. Zo komt ‘#waar is waylon’ wel boven drijven. Maar die was allang weer boven water: oud nieuws.

@ zoek de celeb

Andere feature is het vinden van de juiste Twitter handle, de gebruikersnaam herkenbaar aan het apenstaartje. De blog geeft een voorbeeld waarin ze op zoek zijn naar Ashton Kutcher, tijdens het typen krijg je weer suggesties en van deze suggesties kun je een voorvertoning bekijken. Je ziet het profiel van de twitteraar als je over de suggesties hovert met de muis. Handig als iemand zijn naam niet overeenkomt met z’n Twitter handle. Als je de juiste hebt gevonden, zie je in de resultaten ook direct of het een geverifieerd account betreft, dan weet je zeker dat je de echte te pakken hebt terwijl je de zoekmachine nog niet uit bent geweest.

Even daargelaten dat ik nooit naar Ashton Kutcher zou zoeken met de eerste twee letters ‘ap’ zoals ze doen in het voorbeeld op het Bingblog. Toch gebruik ik even hetzelfde voorbeeld om te kijken of ik nu meer succes heb.

bing twitter handle aplusk

uhhh…

Helaas, ik zie ook geen @ aan het begin van alle suggesties. In de zoekresultaten van ‘aplusk’ (Twitter handle van Kutcher) zie ik wel het Twitteraccount van de acteur voorbij komen, maar niet anders dan in andere zoekmachines. De samenwerking met Twitter zal wel degelijk bestaan, maar hard bewijs kan ik je hier helaas nog niet leveren. Misschien weer een feature die eerst alleen in de VS beschikbaar is.

0 Shares:
2 comments
  1. Dat komt omdat we in Nederland niet de ‘echte’ Bing hebben, zoals in de VS. Komt wel, zegt Microsoft al jaren, maar het duurt dus nog even.

    1. Bedankt Rene! Dat wist ik niet. De feature leek mij erg handig, al moet ik bekennen dat ik bing zo goed als nooit gebruik. Dit wetende zal daar dus weinig verandering in komen ;-)

Comments are closed.

Dit artikel is 8.120 keer gelezen