Bij Apple wordt gewerkt aan een nieuwe versie van Siri die zelflerend is op het gebied van spraakherkenning. Het nieuws is afkomstig van bronnen die dit verklaarden tegenover nieuwssite en magazine Wired. 

Apple beschikt, in tegenstelling tot Google en Windows, niet over een eigen besturingssysteem voor spraakherkenning. Het merk maakt gebruik van Nuance, een bedrijf dat in deze techniek gespecialiseerd is. De andere spelers op de markt gebruiken het artificial neural network, dat onder andere terug te vinden is in Skype.

data-3

Sterk team

Het concern van Steve Jobs heeft sinds vorig jaar een nog sterker team, waaraan naast managers ook teamleiders en onderzoekers zijn toegevoegd, verklaart onderzoeker Abdel-Rahman Mohamed,verbonden aan de universiteit van Toronto. Hij werd benaderd voor een functie bij Apple, schrijft Wired.

Verwachtingen

Een van de nieuwe gezichten bij Apple is Alex Acero, voormalig manager bij Windows, die overstapte om het Siri-team aan te sturen. Dit zegt Peter Lee, hoofd van de onderzoekstak bij Windows. De overstap naar kunstmatige spraakherkenning neemt naar verwachting nog zo’n zes maanden in beslag. Daarmee hobbelt Apple achter de andere spelers aan, die de stap al hebben gemaakt.

De geruchtenmachine staat uiteraard niet stil. Zo zou Samsung Nuance willen overnemen en maakt een Nederlandse variant van Siri zijn opwachting. Apple zelf houdt over de nieuwe versie van Siri de kaken nog stijf op elkaar.

0 Shares:
1 comment
  1. En nu staat er op de uitnodiging voor het Apple press event “wish we could say more”. Sluit dan mooi aan op dit bericht

    Toeval? dacht het niet

Comments are closed.

Dit artikel is 8.001 keer gelezen