Selfies maken, is niet gemakkelijk. Niet alleen moet je precies de juiste duckface opzetten, je moet ook nog je camera-arm eindeloos uitstrekken om ervoor te zorgen dat je geen vervormd hoofd hebt op je kiekje. En dan heb ik het nog niet eens over belichting, pose en achtergrond. Kortom, de selfie ziet eruit alsof je er alleen appeltjes en eitjes in hoeft te investeren, maar dat valt tegen. Daarom is er nu S.E.L.F.I.E.

S.E.L.F.I.E. staat voor Self Enhancing Live Feed Image Engine en is een spiegel met ingebouwde camera. Ga je voor de S.E.L.F.I.E. staan en glimlach je breed, dan herkent de spiegel je fotogenieke bui, telt af en kiekt je best duckface. Die foto wordt dan automatisch gedeeld op je Twitter-account, inclusief watermerk, zodat je volgers wel weten dat het jouw kunstwerk is en niet van een ander.

Hoe briljant is dat?

Dat is héél briljant. Maar nóg briljanter is dat je dit ding zelf in elkaar kunt draaien. Wat je nodig hebt is een Mac mini voor de gezichtsherkenning, een webcam, led-lampjes en natuurlijk een spiegel. Maar laten we eerlijk zijn, als je de tijd erin steekt om dit ding te maken, is de kans groot dat je huis overloopt van de spiegels.

Kopen?

De S.E.L.F.I.E. is vooralsnog een experiment van het bedrijf iStrategy Labs en dus nog niet in de winkel te koop. Maar op hun eigen site laten ze wel weten dat als je er eentje wilt, je met hen contact op kunt nemen.

Automagische spiegel-tweet

Zou jij – mits betaalbaar – zo’n spiegel willen hebben? Eén spiegel in huis die je kunt laten kieken met een glimlach?

Bron

 

0 Shares:
Dit artikel is 5.910 keer gelezen