Het is zover, de nieuwe interface van OBI4wan is live. Ter ere van het 3-jarig bestaan van OBI4wan trakteren wij alle klanten op een nieuwe interface van de omgeving. De kracht van flatdesign staat centraal, helemaal 2014.

Online- en social media monitoring

OBI4wan geeft inzicht in wat er over je organisatie, merk, concurrenten, producten en diensten online wordt geschreven en gezegd. We verzamelen data uit meer dan 420.000 Nederlandstalige bronnen en maken deze beschikbaar binnen een overzichtelijk online platform en in de iOS app. De kracht van OBI4wan zit in de gebruiksvriendelijkheid en logische manier van werken waardoor eenvoudig reageren, snel handelen en heldere rapportages en analyses centraal staan. OBI4wan blinkt uit in webcare en klantcontact. De nieuwe user-interface is opgefrist en de rapportages en grafieken zijn voorzien van duidelijke lijnen met heldere vormgeving.

OBI4wan is opgebouwd uit vier componenten:

  • Webcare;
  • Campagneplanning en zenden;
  • Rapportage;
  • Narrowcasting.

Rust voor het oog, werkt prettig

Ik begin bij webcare, dit onderdeel heeft een make-over gehad. Met heldere en vriendelijke kleuren is de omgeving helemaal up-to-date.

Webcare via OBI4wan

Elke dag werken met een tool als OBI4wan is niet alleen belangrijk om je resultaten te realiseren, het werkt een stuk prettiger als het er goed en rustig uitziet. Eerder schreven we al over hoe je het beste kunt reageren via webcare met een tool. Alle functies zijn eenvoudig in te stellen en kent  een aantal interessante functies. Logica en overzichtelijkheid staan steeds centraal. De combinatie van ontwerp, gebruiksgemak en kwaliteit van data staat garant voor een mooie samenhang tussen de functies.

Gemakkelijk in gesprek

Naast het monitoren van berichten en conversaties is het deelnemen aan gesprekken erg eenvoudig. Koppel je social media en forum accounts, stel de zoekopdracht in en je bent klaar om het gesprek aan te gaan. In het webcarescherm van OBI4wan zie je in één oogopslag alle relevante berichten, het profiel van de auteurs, het huidige bericht en eerdere conversaties die je met een persoon hebt gehad. OBI4wan werkt op dit moment aan de koppeling met Peerreach om zo ook meer influencer-data beschikbaar te maken, waaronder leeftijd en geslacht.

Webcare detail via OBI4wan

Workflows voor een goede samenwerking

Samenwerken is belangrijk binnen organisaties. Je hebt de mogelijkheid om berichten toe te kennen aan collega’s zodat zij na het ontvangen van een alert gepast kunnen reageren. Er zijn recent workflows toegevoegd. Deze workflows zijn volledig op maat in te richten. Met een workflow kun je reacties gecontroleerd uitsturen. Medewerker A reageert en wil deze laten toetsen door medewerker B, bijvoorbeeld een teamleider of manager. Zo reageer je realtime, op het juiste moment met je gehele team!

Contentplanner: Juiste content op het juiste moment online

OBI4wan beschikte in vorige versies al over de mogelijkheid om content op je verschillende social media platformen te verspreiden. Het is nu mogelijk om je content in te plannen met de contentkalender.

Campagneplanning via OBI4wan

Je ziet eenvoudig wie, wat heeft gepland en/of heeft gedeeld en via welk account dit is geplaatst. Hierdoor is de workflow samen met je collega’s handig te overzien en heb je alles in één oogopslag in beeld.

De kracht van rapporten

Een overzicht creëren waarbij alle buzz rondom je onderwerp grafisch wordt weergegeven behoorde ook al tot één van de mogelijkheden. Een grafische weergave dient duidelijk en concreet te zijn, makkelijk te lezen en direct te interpreteren. De opties, sentiment, zoekopdracht, bronnen, tags, lijsten, case-owner en webcare status zorgen ervoor dat je rapporten op maat maakt. Middels drag en drop kan iedere gebruiker rapportages op maat maken.

Rapportage via OBI4wan

De grafieken zijn afzonderlijk te exporteren en zien er fris en overzichtelijk uit, twee voorbeelden:

Rapportage sentiment via OBI4wanhashtags via OBI4wan

Sentiment- en hashtag-grafieken

De kracht van eenvoud wordt hier benadrukt, het sentimentverloop wordt gescheiden weergegeven waardoor het in één oog opslag helder wordt of over het onderwerp positief of negatief sentiment wordt geschreven. De tag- en hashtag-grafieken geven direct de essentie van het online gesprek weer. Het blog van Danny Steigerwald over het Roy Donders juichpak toont wat er meer mogelijk is met data en rapportage.

Realtime interactie met narrowcasting

De narrowcasting van OBI4wan is compleet vernieuwd: van geen parameters, naar volledig instelbaar. Dit was nodig aangezien er standaardgrafieken werden gebruikt. Nu krijg je toegang tot de bibliotheek met grafieken uit rapportage. De narrowcasting is zelf in te delen en kan helemaal naar eigen smaak en vorm worden ingericht. Dit scherm is direct live te delen met je publiek, leuk voor bijvoorbeeld werknemers en tijdens evenementen. De mogelijkheid om een achtergrond toe te voegen is mooi, hierdoor kun je het net iets persoonlijker maken.

Narrowcasting via OBI4wan

Het is mogelijk om te kiezen welke grafieken je waar op het scherm wil zien. Dit werkt hetzelfde als met de rapporten, dit gaat via een drag en drop. Het schalen van grafieken en instellen per pagina behoort ook tot de mogelijkheid, wat eigenlijk wil zeggen: maak het zo creatief als jij zelf bent!

Een cadeautje voor onze klanten en ik ben trots op het team van OBI4wan. De nieuwe online omgeving ziet er goed uit! Wil je meer weten over OBI4wan, kijk dan hier verder. #hetkanmetobi4wan

0 Shares:
Dit artikel is 10.105 keer gelezen