Als je al met contentmarketing en -curatie bezig bent, heb je vast een lijstje met bronnen waar je uit kan putten. Zoek je meer bronnen en inspiratie? Deze tools en sites helpen je op weg!

Verzamelsites en nieuws

Op onderstaande sites vind je veel artikelen over de uiteenlopende onderwerpen. Ik gebruik het zelf vooral als inspiratie. Deze berichten worden namelijk al erg veel gedeeld. Daarnaast is het Engelstalig. Bij een klant waarvoor ik wetenschappelijke berichten deel, zoek ik meestal naar de Nederlandstalige versie van het nieuwsbericht en dat is meestal te vinden. Prima startplekken dus om nieuwe content, maar ook sites te ontdekken. Het liefst zoek je naar onderwerp- of branchespecifieke sites, voor de berichten die nog beter aansluiten bij je doel en doelgroep.

  • Alltop: een bekende verzamelsite voor veel verschillende onderwerpen. Per onderwerp kom je op een pagina terecht met een grote verzameling blogs.
  • Huffingtonpost: ook hier vind je een grote verzameling van nieuws.
  • Reddit: een site die niet mag ontbreken in het lijstje. Zelf gebruik ik het niet veel, omdat ik nogal gevoelig ben voor mooi opgemaakte en gebruiksvriendelijke sites, maar qua content is dit zeker een bruikbare plek.
  • Google News: voor het zoeken naar actueel nieuws kun je hier goed terecht. Zoek eventueel op Engelstalig voor grotere zoekresultaten.

Even geen inspiratie?

Dan zou je, naast bovenstaande sites ook eens kunnen kijken op StumbleUpon. Ik vind het zelf wat tijdsintensiever, maar je komt soms wel wat bijzondere content tegen die je anders niet makkelijk zou vinden. Als je even een ‘brain dead’ momentje hebt, dan is dat een ideale gelegenheid om op de knop ‘Stumble’ te drukken tot je wat gaafs tegenkomt!

Zoeken naar video

De 5by (site en app) van de makers van StumbleUpon is een goede plek als je op zoek bent naar video’s. Voor verschillende categorieën zijn er video’s te vinden. Wederom vooral handig als je even niet wilt nadenken of onderweg bent, want zoeken werkt niet op deze site. Lees ook ‘Je dagelijkse dosis viral: 5by’.

Apps

Er zijn ook verschillende apps waar je content mee kan vinden. Vooral handig als je onderweg bent!

  • Zite: met Zite (onlangs overgenomen door Flipboard) kun je je bepaalde onderwerpen volgen waar je artikelen voor binnenkrijgt. De app houdt rekening met je interesses, zodat ze je betere berichten kunnen aanbieden.
  • Flipboard: hier kun je enerzijds alle content die volgt op één handige plek terugvinden en er op een mooie visuele manier doorheen bladeren. Zo kun je je Twitterlijsten toevoegen en per lijst er doorheen scannen en je social media kanalen toevoegen. Zelf gebruik ik het vooral om me te abonneren op een bepaald topic.
  • Pulse: qua look & feel vergelijkbaar met Zite en onderdeel van LinkedIn.

Zoeken op populariteit

Wil je zoeken wat populaire, virale berichten zijn? Dan zijn daar ook weer speciale sites voor.

  • BuzzSumo: zoek per onderwerp of site welke berichten het best gedeeld zijn. Je ziet naast elk bericht de statistieken. Erg handig!
  • Growthhackers: net ontdekt en erg nuttig. Ook hier vind je populaire content en trending topics. Maar marketeers kunnen ook met elkaar in discussie over de artikelen die gedeeld worden.
  • Topsy: zoek naar content die op Twitter gedeeld worden. Je kunt ook filteren op type content, zoals foto’s, video’s of op influencers.

Uiteraard kun je ook op de diverse social media kanalen goed zoeken naar content, via trending topics, hashtags, lijsten etc. Of kijk eens bij andere content curators die berichten delen over dezelfde onderwerpen.

Verzamel de belangrijkste sites

Vergeet niet tijdens het surfen sites die goed passen bij wat je zoekt op te slaan. Sla ze op in je favorieten, in bijvoorbeeld GetPocket, schrijf je eventueel in voor de nieuwsbrief, abonneer je op de RSS of volg ze op social media. Wat dan ook voor jou werkt.

Welke ontbreken er nog?

Er zijn zoveel sites, tools en apps dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Er zijn sites die ik zelf nog niet uitgeprobeerd heb. Het lijkt mij mooi om van dit artikel een startpunt te maken voor iedereen die op zoek is naar bruikbare bronnen, daar heb ik jullie bij nodig. Mist er nog een site of tool die je zelf graag gebruikt en nuttig vindt? Laat het mij weten en dan voeg ik ze hierboven toe aan de lijst!

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 9.985 keer gelezen