De Chromecast is een handige smart toevoeging voor je TV waar al eerder over geschreven is bij 42bis. Maar welke apps zijn er nou beschikbaar en welke daarvan mag je niet missen? Voor de Chromecast zijn inmiddels meer en meer apps beschikbaar in verschillende categorieën. Voor elke nemen we de must have apps even door.

Vinden & Verbinden

Cast Store for ChromecastNatuurlijk is de Chromecast app het meest essentieel, je kan hiermee je Chromecast linken en instellen. Maar een must have app voor gebruik met de Chromecast is in mijn ogen Cast Store for Chromecast. Je gebruikt hem niet daadwerkelijk MET de Chromecast, maar Cast Store biedt je een overzicht van de verschillende apps die Chromecast ondersteuning hebben. Deze zijn netjes verdeeld in dezelfde categoriën zoals je die in de Google Play Store tegenkomt. Een aanrader dus als je niet precies weet welk type app je zoekt en wil zien wat er allemaal is. Geen zin om een speciale app te installeren om andere apps te vinden die hier niet genoemd zijn? Je kan ook surfen naar http://www.chromecast.com/apps.plex

Video & Films

In deze categorie heb je natuurlijk de geijkte apps die in veel van de must have lijstjes voorkomen zoals onder andere Netflix en YouTube. Wanneer je zowel online als offline wil combineren is Plex for Android een must have app. Met Plex kan je lokale video’s afspelen maar ook streamen vanaf een apparaat – bijvoorbeeld een NAS of server – waarop Plex Media Server draait. Dit alles is verpakt in een mooie interface die makkelijk te bedienen is. Ben je meer geïnteresseerd in het bekijken van muziek video’s dan word je op je wenken bediend met Vevo die je video’s bied in verschillende genre.

Muziek & Podcasts

Bij het uitkomen van de ontwikkeltools voor de Chromecast werd al snel duidelijk dat Spotify geen ondersteuning zou inbouwen voor het casten – een verkeerde keuze wat mij betreft – maar gelukkig is er Spoticast die hiervoor de oplossing aanbied. Je koppelt met de Chromecast en logt in op je Spotify account – wat sinds kort niet meer een premium account hoeft te zijn – en je kan direct je muziek streamen vanuit de Spotify app. Het is zelfs mogelijk in te stellen dat de Spotify automatisch start bij het verbinden. Deezer doet het anders dan Spotify en heeft sinds deze week Chromecast ondersteuning.unnamed Ook voor de liefhebbers van SoundCloud is er My Cloud Player, welke op een mooie manier toegang geeft tot je SoundCloud afspeellijsten en andere SoundCloud functies. Toch meer een liefhebber van podcasts? Dan kan ik je Podcast Addict aanraden, een zeer uitgebreide app die meerdere podcast platformen ondersteund.

Foto’s en presentaties

Wat is er nu mooier dan je foto’s bekijken op een zo groot mogelijk scherm? Dayframe zorgt ervoor dat je een mooie slideshow kan weergeven op je TV. Als je toch iets meer in een creatieve bui bent kan je CastPad gebruiken waardoor je kan tekenen op je Chromecast. Voor de professionele gebruiker – of scholen – zijn er de apps PPT Chromecast en SlideShare Presentation App die ervoor zorgen dat je presentaties kan casten vanaf je telefoon en/of tablet.

Games

De “echte” grote namen zijn nog niet speelbaar op de chromecast maar toch kan je je hart op dit gebied ook op de Chromecast ophalen. De meest veelzijdige is GamingCast welke je voor een bedrag van 1 euro de mogelijkheid geeft om de spellen Snake, Tetris, Pong, Flapper (Flappy Bird kloon), Xonix en Breakout te spelen op je grote scherm. Maar ook Galgje en Boter, Kaas en Eieren zijn te spelen op de Chromecast. Voor de liefhebbers van Super Nintendo is er Chromecast SNES Emulator. De gratis versie laat je alleen de eerste 3 spellen in de lijst spelen en bevat advertenties. Voor €2,49 heb je de pro versie van de app. Om spellen te kunnen spelen moet je wel de SMC-bestanden van een spel bezitten. GamingCast-For-Chromecast

Chrome browser

Wat mij betreft de mooiste feature van de Chromecast is de mogelijkheid om een tabblad of je gehele desktop te kunnen streamen naar de Chromecast. Het streamen van je gehele desktop is trouwens nog in bèta en functioneert niet altijd helemaal goed. Om een tabblad (of de desktop) te kunnen streamen moet je een Chrome Extensie installeren genaamd Google Cast waarna je in een paar stappen kan beginnen met streamen. unnamed (1)

Mis je iets?

Mis je een app in deze lijst of heb je (andere) tips om het gebruik van de Chromecast voor iedereen leuker en/of makkelijker te maken laat dit dan even weten via de comments! Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers. Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
3 comments
 1. Bedankt. Dit artikel zou me wel eens over de streep kunnen trekken om nu toch een Chromecast te halen.

  1. Ik kan je zeggen dat ik er ook heel lang over heb moeten nadenken. Er komen met de dag diensten bij die ervoor zorgen dat de Chromecast steeds beter word.

 2. De Chromecast is een geweldig apparaat. Hiervoor gebruikte ik al een NAS samen met WDTV Live Hub. Dit werkte vrij goed (bedraad overigens) en ook daarvoor waren enkele applicaties ingebouwd in de WDTV (o.a. YouTube, TuneIn Radio, Shoutcast e.d.) echter ik heb recentelijk de Chromecast gekocht voor die schappelijke 35 euro. Het bevalt prima. Ik mis in je overigens wel de iOS alternatieven en een volwaardige alternatief voor Plex als je niet Plex op je NAS kunt installeren of permanent een computer wilt laten draaien.

  Hier komt een mooi aanvullende lijstje van mijn kant voor iOS die ik gebruik:

  – NPO (gratis)
  – Rdio (gratis, met audio reclame)
  Vergelijkbaar met Spotify, geen abonnement nodig (kan wel)

  – TuneIn Radio ( gratis)

  -AllCast (gratis) iOS en Android
  Deze prima app is ideaal voor foto’s, video’s en muziek die op je iDevice of Android device staat te casten naar je tv. Ik gebruik m vooral voor foto’s.

  -AllConnect – Play & Stream
  Fraaie vormgegeven app die je lokale muziek van je iDevice toont en kan casten.

  – Infuse 3 Pro (9,99 euro)
  Ideaal om materiaal van je NAS af te spelen op je tv ook voor MKV en soms AVI (naast MP4) en inclusief opensubtitles.org, AC3/DTS geluid en fraaie metadata download. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.

  – Remote Media Manager (AMStreamer) (gratis)
  Een gratis alternatief voor Infuse is echter met veel beperktere functionaliteiten qua geluid, ondertiteling, metadata e.d.

  – videoCast for Chromcast DLNA (gratis)
  Een gratis alternatief voor Infuse is echter met veel beperktere functionaliteiten qua geluid, ondertiteling, metadata e.d.

  – Video & TV Cast for Chromecast (gratis)
  Ideaal om RTLXL (die de functionaliteit aan het inbouwen zijn in de officiële app) op andere online streams te kunnen bekijken. De app is gratis echter willen ze wel erg graag dat je in-app aankopen doet (niet nodig overigens voor mijn doel)

  – Chrome (gratis)
  De officiële Google Chrome browser heeft op iOS ook ondersteuning voor Chromecast op ondersteunde websites. Een mooie muziek site die prima werkt is BeableMusic.com

  – SnagFilms (gratis)
  Films kijken van onafhankelijk film makers zonder te hoeven betalen voor een de app of abonnement

  – Stevie (gratis)
  Diverse (voornamelijk Belgische) web content bekijken

  – Haystack TV (gratis)
  Diverse web content bekijken

  -Twitch (gratis)
  Voor game liefhebbers kun je hier terecht om live streams te bekijken

  – Revision3 (gratis)
  Computer gerelateerde video’s

Comments are closed.

Dit artikel is 19.911 keer gelezen