Microsoft heeft een webversie van Kolonisten van Catan gelanceerd. En zoals de naam als zegt—Catan anytime—kun je daarmee 24/7 een potje Catan spelen.

Ik ben er nog niet helemaal over uit of het goed nieuws is of niet, want de kans is aanwezig dat het me heel wat uurtjes gaat kosten. Aan de kartonnen versie van het bordspel is inmiddels aardig wat van mijn nachtrust verloren gegaan. Het spelplezier lonkt, dus toch maar eens proberen…

Testing 1…2…3…

De webversie is oorspronkelijk bedoeld om de mogelijkheden van Internet Explorer te promoten, maar werkt ook in andere browsers die HTML5 ondersteunen. De testronde van het online spel werkt in ieder geval prima in zowel Chrome als Firefox.  Met de spelregels bij de hand, ben ik klaar om een volledig spel te starten.

Nee! Geen speluitnodigingen via Facebook!

Maar helaas, daar loop ik toch tegen een drempeltje aan… Net zoals in de echte versie heb je 3 medespelers nodig en de webversie voorziet daar nog niet in. Het moeten echte mensen zijn, uit mijn eigen netwerk. Ik moet dus drie medespelers zien te werven via Facebook of e-mail. De eerste optie is voor mij een no-go, want ik heb meermaals aangegeven geen speluitnodigingen meer te willen zien in mijn timeline. En als ik dan zelf Catan ga promoten, zijn Farmville en CandyCrush natuurlijk binnen no-time weer terug.

Catan medespelers gezocht

Uitnodigingen versturen via e-mail, ik weet ook nog niet of ik dat mijn netwerk aan wil doen. Mijn voorkeur gaat uit naar een database met random spelers of een digitaal setje tegenstanders. Nog beter zou een lijstje zijn van mensen die zelf aan hebben gegeven dat ze mee willen doen. En daar is wel wat op te vinden! Kortom, wil jij een eerste rondje spelen? Nodig me dan vooral uit via catan@claartjevisser.nl.

Ik heb nog een weekje vakantie gepland, so let’s meet at the game board!


Geschreven door