Presentatietools zijn er in verschillende varianten. Maar hoe mooi het resultaat ook is, ze hebben allemaal één groot nadeel. De gebruiker moet leren werken met de software. Een paar standaard slides voorbij laten schieten zal voor de meeste mensen geen probleem zijn, maar als het er enigszins visueel aantrekkelijk uit moet zien, dan gaat daar toch wat tijd in zitten. 

Iedereen kan een presentatie maken met Slidebean

Zelf maak ik mijn presentaties in Prezi. Ik vind het leuk om af te wijken van de standaard Powerpoint-achtige uitstraling. Prezi geeft een mooie dynamische indruk maar het is altijd weer een kunst om het publiek niet misselijk te maken met net iets te snelle in- en uitzoombewegingen. En ook hier geldt: als iemand voor het eerst met Prezi aan de slag gaat, dan kost het wel een paar uurtjes om er iets moois van te maken. En zelfs dan heeft de gebruiker nog geen idee van alle extra mogelijkheden.

En nu is er Slidebean, een startup uit Costa Rica (dat verklaart de koffieboon). Het is de eerste presentatietool waarbij content en design worden gescheiden. De gebruiker hoeft alleen maar content te plaatsen in de daarvoor bestemde velden. Zodra dat gedaan is kan er gekozen worden uit verschillende infographic-achtige designs in verschillende kleuren paletten. Dezelfde presentatie kan er met één klik volledig anders uitzien. Niet voor niets spreken de makers van een sterke vergelijking met Instagram, waarbij elke willekeurige foto met één klik er opeens geweldig uitziet.
Ik heb het getest en heb inderdaad binnen 2 minuten deze presentatie gemaakt:

Hier ook een presentie van het Slidebeanteam zelf over de top 10 world cup goals.

SEO en meer

Er is nog een groot voordeel. Teksten die worden gebruikt in de Slidebean presentatie worden gewoon geïndexeerd door Google. Je kunt dus scoren in de zoekmachine door de juiste woorden in de presentatie te gebruiken en deze vervolgens in te sluiten op de landingspagina met hetzelfde onderwerp. Een presentatie is overigens ook gewoon deelbaar via een normale link.
Slidebean is volledig responsive en werkt in alle browsers. Later dit jaar zal er ook een speciale app verschijnen om het nog eenvoudiger te maken om een presentatie te maken vanaf de smartphone.

Conclusie

Slidebean is hip en zeer gebruikersvriendelijk. Het ziet er echt leuk uit. Enerzijds ben ik blij dat de mogelijkheden zijn beperkt voor de eenvoud, anderzijds zou ik toch graag iets meer layout variaties zien. Zoals bij de meeste tools is Slidebean in de basis gratis. Wie de presentaties ook offline beschikbaar wil maken moet 5 Dollar per maand betalen. Voor nog een extra Dollar per maand is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een bedrijfslogo in de presentatie te verwerken. Ik vind het een slimme tool. Ik ben ook benieuwd naar ervaringen van anderen, dus mocht je het willen uitproberen, laat je ervaring dan achter bij de reacties.

0 Shares:
4 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 9.205 keer gelezen