Computerexperts van het Nijmeegse ict-bedrijf Masc en accountancykantoor Deloitte ontdekten onlangs een lek in de Google Glass. Na een avondje doorhalen, vonden zij een manier om Google Glass te hacken en op afstand mee te kijken met de camera.

Dit zeggen de headlines

‘Nederlanders hacken eenvoudig Google Glass’  via de Volkskrant. Voorbij de headline kun je in de inhoud lezen:Google Glass no

Via een usb-stick kunnen kwaadwillenden in een onbewaakt ogenblik snel een ‘scriptje’ op de bril zetten dat de controle overneemt.

Serieus, via een USB?

Grote paniek om niks? Want hoe groot is de kans dat jou dit gebeurt? Ten eerste heeft nog bijna niemand een Glass. Ten tweede hoe krijgt iemand een USB stick in jouw bril? Het artikel geeft als voorbeeld: “een belangstellende (leuk meisje in de kroeg) vraagt je Google Glass, waarna die er in een onbewaakt moment een mini-usb-stick in steekt.” Echt? Geef jij je smartphone ook onbewaakt aan die leuke barmeid?

Natuurlijk reageert Google

Een woordvoerder van Google geeft aan dat de veiligheid een aandachtspunt is van Glass. In de nieuwere versie krijgt het scherm net als op een smartphone een slot. Je kan het dan alleen openen met een code. Of het helpt tegen het hijacken van de camera… Google is in elk geval erg blij met de feedback:

The more feedback we obtain, the safer we will be able to make Glass for the wider launch later on this year.

Wat vind jij?

Reageer ik nu te laconiek op het verhaal en ben jij wel echt geschokt?


Geschreven door