Handig en praktisch, een openbaring en een prachtboek. Met deze drie statements werd het boek van Corinne Keijzer op Managementboek.nl betiteld door lezers. Uiteraard wilde ik weten of ik daar ook zo over denk en transformeerde mezelf in een boekenwurm.

Facebook is het grootste sociale netwerk in Nederland. Ongeveer 9 miljoen Nederlanders hebben een Facebookaccount. Voor ondernemers biedt Facebook veel kansen. Corinne speelt handig in op het feit dat veel ondernemers worstelen Facebook te begrijpen.

Het doel

9789059407145-240x300Het boek is bedoeld als een stap voor stap handleiding voor ondernemers die willen starten met een zakelijke Facebookpagina. Corinne wil je door middel van voorbeelden en tips meer fans laten krijgen en fans laten houden. Er staat omschreven hoe je interactie creëert met fans en effectieve Facebookcampagnes opzet. Verder kun je leren hoe je het effect kan meten van je inspanningen op Facebook, leer je rekening te houden met de edgeranking en hoe  je om gaat met klachten en vragen die klanten je kunnen stellen via Facebook.

Boek uit

Hoewel er op de cover staat ‘in 90 minuten’, deed ik er langer over. Mijn verwachting is dat ondernemers die starten met een Facebookpagina er nog langer over gaan doen. Het leest als een handleiding, maar een ondernemer wil waarschijnlijk zaken direct uitvoeren in de praktijk. Hiervoor is het boek prima te gebruiken alleen haal je de 90 minuten deadline niet.

Mocht je na het lezen van het boek nog vragen hebben dan biedt Van Duuren Media de service om deze te stellen via Twitter, Facebook en LinkedIn.

Samenvatting

Schermafbeelding 2014-06-18 om 13.15.13Het boek leest lekker. Corinne is ‘to the point’ en ontrafelt alle geheimen van Facebook voor de starter. Voor de digitale fanaten is er ook een e-book.

Het boek heeft een handig formaat en telt 162 pagina’s. Het handige formaat heeft ook een nadeel. Sommige afbeeldingen van Facebook zijn klein weergegeven waardoor ik de beschrijving van enkele knoppen niet kan lezen. Voor een starter is het herkennen en vergelijken van plaatjes met de echte Facebook omgeving belangrijk. Gelukkig maakt de beschrijving van Corinne het in 90% van alle gevallen goed.

De titel van het boek is positief geformuleerd. ‘Ontdek snel: Facebook voor ondernemers’, laat je geloven dat je snel klaar bent. Door alle mogelijkheden die Corinne je geeft, ben je niet snel klaar met het boek. Sterker nog, je zult het boek als een soort gids bewaren om het continue te kunnen raadplegen totdat jij Facebook je eigen hebt gemaakt.

Titel: Ontdek snel: Facebook voor ondernemers
Auteur: Corinne Keijzer
Uitgeverij: Van Duuren Media
ISBN: 978-90-5940-714-5
Prijs: 16,95

0 Shares:
Dit artikel is 10.612 keer gelezen