Heb jij ooit op Myspace gezeten? Dan kun je binnenkort één van je oude foto’s terugvinden in je mailbox. Dit is de nieuwe tactiek van het uitgestorven social media-kanaal om jou zover te krijgen je account weer af te stoffen.

In de mail staat boven de één of twee oude foto’s: “The good, the rad and the what were you thinking…”. In andere woorden: wij hebben nog wat gênant beeldmateriaal van jou.

Vreemde strategie

Of Myspace op deze manier gebruikers terug gaat krijgen betwijfel ik. Veel gebruikers hebben bijvoorbeeld een ander e-mailadres. Het is wel een goede reminder dat je op oude netwerken (die je allang vergeten bent) nog persoonlijk materiaal hebt rondslingeren. Het opnieuw inloggen om je account weer eens te bekijken zal daarmee meer een opruimactie worden dan dat het een oude gebruikersgroep nieuw leven in zal blazen.

Een woordvoerder van Myspace vertelde Mashable: “Myspace has been reaching out to current and past users to re-engage them through a personalized experience.” Oké, het maakt misschien nieuwsgierig, maar zou Myspace jou hiermee kunnen verleiden weer terug te komen?


Geschreven door