Deze app is niet nieuw en bestaat al sinds 2009. Het begon als een app waarmee je SOA’s kon laten diagnosticeren door artsen. Maar al gauw bleek dat het viral-potentieel van een app voor geslachtsziekten minimaal was. Dus besloot de arts die erachter zat de app te rebranden: First Derm was geboren.

Hoe werkt het

Simpel. Je maakt twee foto’s van de huid die het gekke bultje of vlekje erop heeft. Eén van dichtbij en één van veraf. Die foto’s stuur je via de app naar een echte arts, die er voor zo’n $ 40 zijn artsen-superpowers op loslaat. En niet alleen is het een echte dokter, het is ook een snelle dokter: First Derm belooft een eerste diagnose binnen 24 uur.

Ook andere aandoeningen

First Derm is an sich niet alleen voor SOA’s, maar zo’n 70% van de gebruikers biedt foto’s aan van de meer privéonderdelen van het lichaam. De makers beloven overigens dat in 70% van de gevallen je van je bultje/vlekje afkomt met medicijnen die vrij verkrijgbaar zijn. Is dat niet het geval, dan wordt je verzocht alsnog je arts te bezoeken.

Voordeel is natuurlijk wel dat je je hebben én houden niet voor niks bij de huisarts op tafel hoeft te leggen. En dat alles met dank aan First Derm. Dus heb je een gek vlekje of plekje, een bultje of kuiltje? Download de app en bespaar jezelf een “Kleedt u zich maar even uit mevrouw/meneer”.

Downloaden

First Derm  is gratis en kun je hier downloaden. Op dit moment is de app alleen beschikbaar voor iPhone, maar de Android-versie komt eraan.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 7.210 keer gelezen