Het is zomer! Of je nu voor zon, zee en niets doen gaat of er met je rugzak op uit trekt, je neemt vast en zeker je mobiel mee. En als je voor je vertrekt de juiste apps installeert, biedt je smartphone lering en vermaak tijdens je vakantie. Een willekeurige selectie van gratis apps.

Overal is tegenwoordig wel een app voor beschikbaar. Dus ook apps die je helpen bij het plannen, beleven én nagenieten van je vakantie.

Plannen

Schiphol Amsterdam Airport

Voor velen van ons begint de reis op Schiphol. Ga je met de auto, dan kun je via deze app een parkeerplaats reserveren. Verder biedt de app  je, afhankelijk van je besturingssysteem, onder andere persoonlijke reisinformatie, actuele vluchtinformatie, een overzicht van activiteiten op de luchthaven en overig Schipholnieuws.

Beschikbaar voor: Android, BlackBerry, iOS, en Windows Phone

XE Currency

Ga je buiten de Eurozone op vakantie? Dan wil je ook weten wat je souvenirs kosten of hoeveel je betaalt voor een excursie. XE Currency is dan een uitkomst om de wisselkoers te berekenen. Niet alleen voor je smartphone maar ook te gebruiken op de iPad.

Beschikbaar voor: Android, BlackBerry, iOS, Windows Phone en Firefox OS

Wereld Buienradar

De zon opzoeken kan, maar hij schijnt niet overal gegarandeerd. Als het dan regent wil je natuurlijk weten wanneer het weer droog wordt, zodat je geen nat pak haalt bij een leuk uitje. Overigens is het bekijken van de buienradar bij stralend weer ook heel leuk.

Beschikbaar voor: iOS

Beleven

My Altitude

Met wandelschoenen aan en een rugzak op de paden op en de lanen in? My Altitude maakt gebruik van GPS-signalen om onder andere je huidige locatie te bepalen. Een internetverbinding is niet nodig waardoor de app buiten het beste werkt. Foto’s maken kan ook. Die worden opgeslagen met de datum, lokale tijd en de coördinaten van de locatie waar je de foto maakt.

Beschikbaar voor: iOS

Runkeeper

Gaan jouw hardloopschoenen mee op vakantie? Ja? Dan ken je Runkeeper vast al. Voor de minder sportieve types onder ons, ook op vakantie is het leuk om via GPS je wandelingen of fietstochten te tracken.

Beschikbaar voor: Android, iOS

Kindle

Niet zo van de sportieve beleving? Lees je liever een goed boek? Maak van je smartphone of tablet een bibliotheek vol met e-books. Scheelt heel wat kilo’s in de koffer. Je kunt leesvoer uit de Kindle Store halen, maar ook je eigen e-books importeren én offline lezen.

Beschikbaar voor: Android, iOS

SOS op Reis

Niemand zit erop te wachten om narigheid te beleven, maar soms gebeuren er ook minder leuke dingen. Paspoort kwijt, je wordt ziek, autopech of je portemonnee is gestolen. De app biedt onder andere toegang tot de landelijke alarmdiensten en maakt het makkelijk om schade te melden.

Beschikbaar voor: Android en iOS

Nagenieten

Instagram

Deze dienst van Facebook biedt je de mogelijkheid om je vakantieavonturen vast te leggen met foto’s en 15-seconden-video’s. Je kunt zo zelf nagenieten maar de mooie momenten ook delen via Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr of Foursquare.

Beschikbaar voor: Android en iOS

Vine

De videodienst van  Twitter biedt de mogelijkheid om zes-seconden-filmpjes te maken, deze te bewerken en ook weer te delen via andere kanalen.

Beschikbaar voor: Android, iOS en Windows Phone

Pinterest

Pinterest laat je niet alleen nagenieten. Het kan je ook vooraf inspireren door foto’s te bekijken die onder de categorie reizen zijn gepind. Je kunt ook je eigen mooie vakantieplaatjes pinnen en zo anderen weer inspireren.

Beschikbaar voor: Android, iOS en Windows Phone

Beoordelingen en recensies van gebruikers zijn buiten beschouwing gelaten en ik heb geen ervaring met alle genoemde apps. Maak jij gebruik van een of meer van de bovengenoemde apps? Deel dan je ervaringen met ons. Heb je nog aanvullende app-suggesties? Laat het ook gerust weten.

0 Shares:
Dit artikel is 9.326 keer gelezen