Er werken nog steeds weinig vrouwen in de technologiesector. Google vindt dat daar verandering in moet komen en maakte gisteren bekend dat zij vrouwen op weg gaan helpen met vouchers waarmee ze kosteloos online een opleiding kunnen volgen.

Duizenden vrouwen kunnen zich op deze manier en op kosten van Google, bekwamen in het programmeren via Code School. Dit liet Google weten tijdens het jaarlijkse I/O event.

Herkenbaar

Tijdens mijn middelbareschooltijd volgde ik wiskunde B. Toen waren er maar 4 meisjes die hetzelfde deden. Maar we waren wel de groep met de beste cijfers. Mijn decaan had me trouwens geadviseerd gewoon Wiskunde A te kiezen: “Wiskunde B is toch niks voor meisjes,” zei ze. Deze actie van Google is in dat kader interessant: als vrouwen leren programmeren, kunnen ze jonge vrouwen en kinderen inspireren en laten zien dat het niet per definitie het exclusieve domein van mannen is.

Google het!

Een relevant initiatief dus en altijd beter dan niks. Maar waarom zou je je beperken tot vrouwen die al in de tech-sector zitten. Zijn dat niet bij uitstek de vrouwen die de weg naar programmeren zelf kunnen ontdekken? Wie wil leren programmeren hoeft maar één ding echt goed te kunnen. Juist ja: googelen! Maar goed, het kan een stok achter de deur zijn. En niet iedereen in de tech-sector, is ook een tech-neut.

Wereldwijd

Voor een keer is dit nu eindelijk eens niet iets wat eerst in Amerika wordt uitgerold. Ook vanuit Nederland kun je in aanmerking komen voor de voucher. Je moet dan wel vrouw zijn en kort uitleggen waarom je ooit de tech-sector in bent gerold en dat doe je in dit formulier.

0 Shares:
Dit artikel is 7.143 keer gelezen