Toeval bestaat niet zeggen ze. Maar als je ergens mee bezig bent zie je wel overal dezelfde of vergelijkbare dingen. De fantastische braintraining game Elevate bijvoorbeeld.

Toeval bestaat niet

Zo kwam ik Elevate, een braintraining app, een tijdje geleden in het ‘uitgelicht’ gedeelte van de Appstore tegen. En toevallig of niet: ik had net een geweldige training van mede-42bisser en CoCo-genoot Bouke Vlierhuis over tekstschrijven gedaan. Wat nou toeval bestaat niet. Er zaten oefeningen in de app die we ook in de training gedaan hadden.

Cognitieve vaardigheden

Met Elevate train je je cognitieve vaardigheden. Nu moet ik zeggen dat ik zelf meer met het woord hersentraining of –kraker heb dan met het zinnetje ‘train je cognitieve vaardigheden’. Je cognitievewat? Gewoon oefeningen of spelletjes om je hersenen te trainen, om scherp te blijven, je woordenkennis te vergroten of bijvoorbeeld sneller geschreven informatie te verwerken of onzinnige woorden uit zinnen te verwijderen.

Wat train je

Als je de app start, kan je kiezen welke vaardigheden je wilt trainen. De mogelijkheden zijn luisteren, spreken, schrijven en lezen. Je kan ze ook allemaal selecteren.

Ik moet hierbij nog wel vertellen dat de app in het Engels is. Persoonlijk vind ik dat niet zo’n heel groot probleem. Je kunt deze app heel goed gebruiken om je kennis van de Engelse taal te verbeteren én je cognitieve vaardigheden. Net als je dat doet met de app Duolingo, wat ook een aanrader is.

Hoe werkt het

Je krijgt iedere dag 3 opdrachten die je moet voltooien en je ziet na iedere oefening statistieken hoe je het gedaan hebt. Of je beter was dan gisteren en hoe je het gedaan hebt ten opzichte van andere spelers. Hoe langer en hoe vaker je speelt hoe meer de app de oefeningen aanpast op jouw niveau.

Training op maat

De uitdagingen worden ook steeds aangepast op jouw vaardigheden, ze worden steeds uitdagender als je vaker speelt. Het is dus absoluut niet zo dat je maar blijft hangen op hetzelfde niveau en iedere keer weer hetzelfde spelletje zit te doen.

Supermooi vormgegeven

De spelletjes zien er echt ontzettend mooi uit. Een lust voor het oog. Zo leer je sneller informatie tot je te nemen met gekleurde blokken die steeds sneller naar beneden vallen die samen zinnen vormen waarna je een vraag moet beantwoorden over het ‘verhaaltje’ dat je net gelezen hebt. Of het wegspelen van vogels door een synoniem te vinden met de letters die je krijgt. En het wegtikken van overbodige woorden in een zin. Te veel leuke en interessante spelletjes.

Kopen hoeft niet

Elevate is gratis, maar met de in-app aankoop krijg je toegang tot 10 extra oefeningen voor maar €6,99 per maand, of nog goedkoper €44,99 voor een jaar. Ik kan je vertellen dat ik er serieus over zit te denken het gewoon te doen. Een nieuwe en misschien wel slimmere verslaving dan Angry Birds.

Een minpuntje

De game is zoals ik eerder al zei helaas in het Engels. Hoe gaaf zou het niet zijn als er ook zoiets, dat er ook zo mooi uit ziet, in het Nederlands zou zijn?

Wat vinden jullie, is dit de leukste en mooiste braintrainer die er tot nu toe is? Of zijn er betere en mooiere?

Downloaden

Elevate is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
2 comments

Comments are closed.

Dit artikel is 11.288 keer gelezen