Dropbox heeft de startup Parastructure gekocht. De afgelopen maanden koopt Dropbox opvallend veel startups. Maar deze aankoop wijkt af, dit lijkt namelijk geen feature voor de eindgebruiker maar voor de medewerker.

Parastructure is in 2012 opgezet in San Fransisco, ook de standplaats van Dropbox. Parastructure biedt software voor data analyse en als we venturebeat mogen geloven is dit vooral voor achter de schermen: Dropbox blijkt behoefte te hebben aan betere analytics. Parastructure zou daarin uitblinken, vooral in de visualisatie van data.

Geen commentaar

Volgens de bron van Techcrunch is de deal rond en kost het Dropbox tussen de 10 en 50 miljoen dollar. Een woordvoerder van Dropbox had geen commentaar en de oprichters van Parastructure waren niet bereikbaar, zelfs de site ging offline. De deal lijkt in stilte te zijn gesloten. Nu ik vanmorgen parastructures.com nog eens check zie ik dat deze direct doorverwijst naar dropbox.com. Dat lijkt mij een duidelijk signaal.

Dropbox werkt aan groei

De andere startups die Dropbox de afgelopen twee maanden heeft aangeschaft zijn: ReadmillZulipLoomHackpadBubbliDroptalk, and MobileSpan. Deze bevatten allemaal features voor de eindgebruiker van Dropbox. Met 300 miljoen gebruikers is Dropbox inmiddels een grote partij. Niet alleen voor consumenten, ook zakelijk. Met de vele aankopen van de afgelopen tijd is de wens om door te groeien overduidelijk.

 

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.434 keer gelezen