Een ober die je een schapenmaag serveert. Daar word je niet vrolijk van als je denkt dat je een lekker visje hebt besteld. Dit soort vakantieongemakken kun je makkelijk voorkomen als je de juiste apps installeert op je smartphone. Onderstaande drie gratis apps zijn erg handig.

1. Google Translate

Google Translate

80 woordenboeken in één app. Het unieke van Google Translate is de mogelijkheid om ook geschreven en gesproken tekst te vertalen. Zelfs tekst op een foto vertalen is mogelijk! De app werkt ook offline omdat je taalpakketten kunt downloaden naar je smartphone. Hierdoor voorkom je hoge kosten voor dataverkeer in het buitenland. Installeer Google Translate en maak jezelf overal ter wereld verstaanbaar.

2. Tripadvisor

Tripadvisor

Met Tripadvisor vind je de leukste attracties, de mooiste bezienswaardigheden en de beste hotels. Waar je ook bent. Dit soort apps zijn er wel meer, maar niet met zoveel gebruikers. De hoeveelheid gebruikers (meer dan 50 miljoen) en het systeem (reizigers helpen reizigers) zorgen samen voor een eerlijk beeld van de plaats waar je heen gaat. Als je op zoek bent naar de ideale online reisgids dan kun je stoppen met zoeken.

3. WiFi-Finder

WiFi-Finder

Internetten in het buitenland is erg duur. Een app waarmee je gratis wifi kunt vinden is dus erg handig voor op reis. WiFi-Finder klaart deze klus voor je. De app werkt in 144 landen en is zowel online als offline te gebruiken. De database van WiFi-Finder bevat ruim 650.000 wifi-locaties. Je kunt deze locaties op een kaart bekijken. Hierbij zie je direct of het gaat om gratis of betaalde wifi en de sterkte van de verbinding.

Ken jij ook nog handige apps voor op reis? Laat het ons weten!

0 Shares:
2 comments
  1. De Vakantiebieb app. Onmisbaar. Gratis lezen op vakantie. Ook voor kinderen.

Comments are closed.

Dit artikel is 5.185 keer gelezen