Veel videospelletjes gespeeld vroeger? Of zit je kind nu uren voor de tv, vastgelijmd aan een controller? Geen probleem, dat is tegenwoordig een goede voorbereiding op een mooie carrière in de bouw. Humanistic Robotics heeft de SafetySense controller ontwikkeld die het besturen van zware machines vergemakkelijkt. En die lijkt behoorlijk veel op een controller van een spelcomputer.

De afstandsbedieningen van grote machines, op bijvoorbeeld een bouwplaats, zijn vaak grote boxen met grote knoppen en schakelaars. Ze zitten ook nog eens aan logge kabels en beperken de vrijheid van de bestuurder alsnog. Als je nu denkt: wat doet een bouwvakker buiten de cabine van dat apparaat? Hoort hij niet achter het stuur? Nee, veel grote machines in de bouw worden op afstand bestuurd. Dat is vaak veiliger en overzichtelijker.

Door controller in 5 minuten aan de gang

De SafetySense moet het gebruik van grote machinerie makkelijker maken. Door een draadloze controller die lijkt op eentje van een spelcomputer, of een speelvliegtuigje. Leren werken met de SafetySense kan hierdoor (volgens de makers) al in 5 minuten. Tenminste, wanneer je als kind goed hebt geoefend. Het spelen van videogames met een controller zorgt namelijk voor goede oog-handcoördinatie.

Samenwerking met machinefabrikanten

De ontwikkeling zit in de pilotfase, dit organiseert Humanistic Robotics in samenwerking met fabrikanten van grote industriële machines. Wanneer de SafetySense echt toegepast wordt is nog niet bekend.

 

0 Shares:
Dit artikel is 5.179 keer gelezen