Hij was er al voor de iPad en nu ook eindelijk voor de iPhone. Waar ik voor viel bij Opera Coast? Het was anders. Een nieuwe manier van browsen. Altijd leuk om te proberen, niet waar?

Eenvoud voor je dagelijkse rondje surfen

Goed, je begint je dag met een ontbijtje, koffie en je dagelijkse rondje nieuws en favoriete sites. Nu heb je hier vast al wel je favoriete apps voor. Voor mij zijn dit onder andere Tweetbot voor Twitter, de Zite en de NOS-app. En misschien zelfs wel een krant, gewoon lekker ouderwets papier. Maar je hebt vast ook wel favoriete sites die geen app hebben. En daar vind ik Opera Coast de uitkomst voor.

Gemak dient de mens

Je voert je naam van je favoriete website of onderwerp in (je tikt dus niet het hele www-gebeuren in). Voor het geval jouw favoriet niet meteen bovenkomt, zoek je in de app even door op Google tot je hem gevonden hebt. Vervolgens kies je de shortcut van jouw website die je kunt bewaren op een van de drie pagina’s. De shortcuts zien er overigens een beetje uit als app-icoontjes. Je hebt ruimte voor negen icoontjes per pagina.

Clean mean machine

Zo veel makkelijker dan al die tabs openhouden in Safari. En dan heb ik het nog niet eens over het zoeken. Naar die ene website waarvan je weet dat je hem altijd hebt openstaan tussen alle andere interessante dingen die je ooit tegengekomen bent.

Knoppen, daar doet Coast Opera niet aan. Een ‘terug-knop’ is er bijvoorbeeld niet. Dit werkt weer zoals het multitasken op de iPhone. Het sluiten van sites en pagina’s werkt op dezelfde wijze. Gewoon naar boven ‘swipen’.

Browserland

Toegegeven, deze app gaat hoogstwaarschijnlijk niet je gebruikelijke browser vervangen – Safari, in de meeste gevallen voor iPhone- en iPad-gebruikers. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de Chrome-app, DuckDuckGo voor de mensen die voor de privacy gaan en er zijn er vast nog wel meer waar ik nog nooit van gehoord heb of waar ik me niet in verdiept heb. Maar als je van een iets andere en mooi vormgegeven benadering voor het browsen houdt dan is de Opera Coast-app echt wat voor jou!

En als laatste, de omschrijving in de app store. Met humor en zelfspot. Mijn zieltje is dan al snel gewonnen. Ik ga het hier dan ook niet weggeven. Ga gewoon snel kijken. En downloaden natuurlijk. Het is gratis.

Downloaden

Opera Coast is gratis en kun je hier downloaden.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
Dit artikel is 8.158 keer gelezen