In een tijd waar alles om ons heen steeds sneller en efficiënter gaat, het nieuws voor jou gemaakt wordt en er vele apparaten voor jou aan de slag gaan, zijn er altijd nog gebieden waar niets spannends gebeurt. Een zo’n gebied is verlichting.

Vorig jaar werd voor het eerst in tijden weer iets nieuws gedaan op het gebied van verlichting, met de Hue. Philips lanceerde deze lamp, die door samenwerking met een app van kleur kon veranderen. Elke ontwikkeling is natuurlijk welkom, maar echt radicaal was dit niet.

Luma1

Alledaagse verlichting wordt nu pas echt de eenentwintigste eeuw in getild met de Luma. Maar wat is een Luma, en wat kan hij allemaal?

Opladen

De Luma heeft allereerst, net als de Hue, een app waarmee de lamp op afstand bestuurd kan worden. Zo kan de lamp aan- en uitgezet worden en kunnen de kleuren worden aangepast. Maar omdat al die app-activiteit jouw kostbare accuduur verkort, hebben de makers van de Luma ervoor gekozen om twee USB-aansluitingen te verwerken in de lamp, zodat je – bijvoorbeeld in bed of aan een bureau – je accu kunt opladen.

Naast een regenboog aan kleuren en makkelijk bereikbare stroomvoorziening, dient de Luma ook nog als luidspreker. In de basis zit een speaker verwerkt die in zijn speciaal ontworpen houten omhulsel een akoestische versterking krijgt. Deze speaker kan ook worden benut tijdens bijvoorbeeld handsfree bellen op kantoor of thuis. In de basis zit namelijk ook nog een microfoon verwerkt.

Bellen

Omdat de lijst van features op de Luma nog niet lang genoeg was, weet de lamp ook nog eens wanneer je gebeld wordt of een whatsappje krijgt, door per gekoppelde app verschillende kleuren te laten zien.

De Luma is dus een heel veelzijdige lamp voor in de eenentwintigste eeuw, die op Kickstarter ruimschoots het benodigde doelbedrag heeft opgehaald.

0 Shares:
1 comment

Comments are closed.

Dit artikel is 5.355 keer gelezen