Misschien ken je ze wel, die geweldige #lifehacks. Lifehacks leren je hoe je jouw leven makkelijker kunt maken. Bijvoorbeeld door tomaatjes te snijden zonder dat het sap in je ogen spat, een kurk van een wijnfles te verwijderen wanneer je geen kurkentrekker in de buurt hebt en hoe je het toetsenbord met post-itjes schoon kunt krijgen. Ik heb een aantal lifehacks uitgeprobeerd. In het echt dus. En het gebeurt niet vaak maar ik ben teleurgesteld. Ik heb zelfs een beetje gehuild. Lifehacks werken niet in het echte leven.

Mijn eerste indruk

Toen ik voor het eerst kennis maakte met lifehacks, dacht ik: Dit. Is. Geweldig. Dit gaat mijn leven zo veel makkelijker en efficiënter maken. Tot ik er een paar in het echt uit wilde gaan proberen en tot een aantal belangrijke conclusies kwam:

cookbook
Ik heb geen bovenkastjes in mijn keuken.

seatwarmer
Ik heb geen stoelverwarmer in de auto.

 

password
Tot nu.

 

friends

Ik heb geen vrienden.

Maar deze kunnen wel!

Uiteraard bleven er gelukkig nog wel wat lifehacks over die ik wel direct zelf uit kon proberen. Hoewel, zelf… Ik heb het voornamelijk anderen uit laten proberen. Zo was mijn collega die haar toetsenbord wilde schoonmaken mijn proefkonijn voor de post-it tip:

toetsenbord

Nadat ik haar verwoed de post-it steeds harder in het toetsenbord zag rammen, wist ik: dit is toch niet zo handig als het lijkt. En een presentator van een Discovery programma was zo vrij om de kurken-trekken-zonder-kurkentrekker-tip uit te proberen: zet de fles tegen de muur en sla er met de zool van je schoen tegenaan. Hij sloeg alleen te hard en niet alleen de kurk liet los, maar ook de hele bovenkant van de fles. TOPTIP. Ook liep laatst mijn pan met kokend water over. Ik besloot om, zoals het internet mij geleerd heeft, een houten spatel over het midden van de pan te leggen. En inderdaad! Nog steeds een overkokende pan.

Niet de enige

Once again the internet has fooled me. Of ik ben gewoon weer te pessimistisch. Na het uitproberen van zo’n 0,5% van de lifehacks ben ik al zo teleurgesteld dat ik de rest niet eens meer wil proberen. Gelukkig ben ik niet de enige pessimist. Ook deze website heeft lifehacks uitgeprobeerd, en kwam tot de conclusie dat het overgrote deel niet werkte. En ze hebben bewijs! En hier, hoppa, nog meer lifehacks onderuit gehaald. Fijn om medestanders te hebben. Van plan om lifehacks uit te proberen? Succes. Heel. Veel. Succes. Stuur je me even een update? Het liefst met een foto of filmpje. Vooral naar deze ben ik erg nieuwsgierig.

0 Shares:
6 comments
  1. Errug leuk stukje. Ik zie ook wel eens life hacks langs komen dat ik denk: no way! :-) Maar, wat is er met je plaatjes gebeurd in de eerste paragraaf? :(

    1. Dankjewel! En ik zie dat de plaatjes inmiddels al gefixed zijn! :)

  2. Dat was even schrikken. Plaatjes aangepast. En inderdaad een leuk artikel!

Comments are closed.

Dit artikel is 6.792 keer gelezen