Achter een speelgoedmuis aan rennen is zo 2013, katten van Nederland. De mensen willen dat je wat anders gaat doen. Maak eens een cat selfie. Met de gelijknamige iPhone app is een plaatje zo gemaakt. 

Men neme: een kat en de camera aan de voorkant van de telefoon. Na het openen van de app verschijnt er een laser op het scherm. De bedoeling is, beste kat, dat je die laser volgt en aantikt. Zie daar: een kattenselfie. Klinkt als kinderspel, toch? Toch zijn er nog een aantal tips om je beste kattenpootje voor te zetten.

Cat selfie screenshot

Ben je een ijdel katje? Hanteer die camera dan met allebei je voorpoten en kijk eens zwoel. Mensen gaan er goed op, ze vinden zo’n pose chique en sexy. Gooi je hoofd eens naar achteren. Staat lekker mysterieus. Wil je indruk maken op die roodharige kater van nummer 22?  Kijk stoer, het dwingt respect af.

Laat het lachen alsjeblieft aan de mensen over. Jij doet aan “smizen”, lachen met je ogen. Probeer het maar. De mensen hebben dit trucje van een soortgenoot die geld verdiende met poseren. Ze heet Tyra Banks.

Wat ook kan helpen bij het poseren: zet de camera eens op zelfontspanner. Dan kun je gauw je vacht poetsen, voordat je op de gevoelige plaat wordt vastgelegd.

Don’ts

Deze tip geldt niet alleen voor jou. Ook voor je personeel (kattenjargon voor eigenaar). Ziet er heel gênant uit namelijk: stop met die duckface. Staat een kat of mens van nature met naar buiten gekrulde lippen in het leven? Nee.

Wat je dan weer wel mag doen, is om het letterlijk te nemen, zo’n duckface. Word eens goede vrienden met de jonge eenden buiten en ga met ze op de foto, in plaats van achter ze aan te rennen.

Die camera, daar moet je niet al te dichtbij komen. Dikke kans dat die populaire buurtkat ineens ziet dat je best grote neusporiën hebt. Ga er vanuit dat je op een volle armlengte (die van je menselijke huisgenoot) van de camera af moet zitten.  Sterkte daarmee.

AfbeeldingOpmerking: je personeel staat er niet op. Nooit. Dit is jouw moment, en laat het niet door hem of haar afnemen. En laat je niet photobomben. Niets is zo irritant als een andere kat die achter je staat, met zijn roze tong naar buiten, terwijl jij zo druk oefent met smizen. Ze zijn overal, vooral als je er slim, sexy of stoer op wil staan. O ja. Voordat je begint: Je hoeft hier je nagels niet voor te gebruiken. Krast namelijk zo lelijk in het scherm.

Tot slot: wees vooral lekker jezelf. Dat is je je hele kattenleven al gelukt. Deze katten, en één kat van Content Collective hebben al geoefend.

Katten selfie apps zijn er voor zowel iOS als Android. Heb jij de Cat Selfie App of Snapcat  al geprobeerd?

 

0 Shares:
Dit artikel is 9.012 keer gelezen