Stel je voor dat je een tweet wil plaatsen maar je komt niet uit met 140 tekens: wat doe je dan? Deze vraag stelde de populaire Indiase techblogger Amit Agarwal zichzelf. En hij beantwoordde hem ook. Amit bedacht de web app Tall Tweets waarmee je langere berichten op Twitter kan plaatsen. Dit door de tekst over meerdere tweets van maximaal 140 tekens te verdelen of de tekst als een afbeelding te plaatsen.

Waarom Tall Tweets gebruiken?

Je kunt natuurlijk zelf meerdere tweets maken van een lang bericht, maar de kans dat die elkaar precies opvolgen in een drukke timeline is erg klein. Met een app als Twitlonger kun je ook tweets maken die meer dan 140 tekens bevatten, maar het nadeel van deze app is dat hij de tweet eindigt met een link. Via de link kun je dan verder lezen. Het minpunt hierbij is dat je Twitter moet verlaten. Ook niet ideaal dus.

Omdat Tall Tweets je tekst weergeeft in een aantal opvolgende (genummerde) tweets – of als een afbeelding – hoeven je volgers Twitter niet te verlaten om je boodschap te lezen. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Twitlonger.

Zo werkt het

Tall Tweets

Op Tall Tweets log je in met je Twitter-account en geef je de app toestemming om tweets voor je te plaatsen. Vervolgens voer je de tekst in – of kopieer je de tekst – in het tekstvak en kies je voor de optie “Tweet as Image” of “Tweet as Text”  zoals op de afbeelding te zien is. Moeilijker is het niet. Wil je het eerst zien? In het filmpje hieronder geeft de maker van de app een korte demo.

Heb je goeie of juist slechte ervaringen met Tall Tweets? Of ken je andere apps die het twitteren makkelijker maken? Laat het me weten in de comments.

0 Shares:
Dit artikel is 14.041 keer gelezen