Google Now gaat notificaties geven wanneer je een winkel passeert die verkoopt wat jij wilt hebben. Met andere woorden: als je een keer zoekt op Barbie, door bijvoorbeeld een artikel dat je hebt gelezen, wordt je daarna bestookt met Google Shopping Cards zodra je langs de speelgoedwinkel komt. Het zal niet lang meer duren voor de winkel scene uit minority report werkelijkheid wordt: “Goedemorgen mevrouw Jonker, de Barbies vindt u links achterin”.

Via de Google Now Cards hield je Android telefoon je al op de hoogte door informatie te gebruiken uit onder andere je agenda en je routeplanner. Dat is best ok, automatisch herinnert worden aan een afspraak die je zelf in je agenda hebt gezet. Maar als je door de stad loopt kom je langs aardig wat winkels, veel winkels verkopen soortgelijke producten. Online kun je de advertenties vaak wel negeren, maar als er constant een piepje uit je zak komt word het toch wat opdringerig.

Alles om jou van dienst te zijn

Google heeft deze dienst natuurlijk ontwikkeld om jou te helpen en herinnert je daarom op het juiste moment aan je zoektocht naar die perfecte schoenen:

Google: “You’ve been looking for the perfect pair of hiking boots online, but haven’t gotten around to pulling the trigger. Starting today, if you’re out and about and near a store that carries those boots, you might see a Google Now card showing you the product and price to remind you that you wanted them. Now all you have to do is pop into the store and check if they’re in stock!”

Vergeten wat je eigenlijk toch niet nodig hebt

Stel dat we alles wat we willen hebben ook altijd maar zouden onthouden. Dan zouden we ook veel meer onbelangrijke dingen kopen, die we niet nodig hebben. Laat ons vergeten! In die zin ben ik het eens met Andrew Schott die deze reactie gaf op Google+:

“You know where else I see this feature? Internet ads. Everywhere. How many times have I ever clicked one? Never. Reason being that I’ve never spent time looking at anything that was so unimportant that I could simply forget I wanted it. Case in point: I have a hard time finding casual slacks anywhere because i’m between regular sizes and big & tall. After literally hours of trying to find a single pair I like that would fit and failing I am followed for days by ads for pants. It’s like “Hey, remember these pants you liked that won’t fit you? Oh, ok, just making sure you didn’t forget. Oh, oh, remember that TV you can’t afford? Here it is for the same price as last week!” If I want to buy something, I’m going to buy it. I don’t need help spending my money contrary to corporate belief.”

Alleen op Android

Het lijkt erop dat deze feature nu alleen nog beschikbaar is op Android telefoons. Het is verwerkt in de Google Search app. En gezien de reacties op Google+ ook nog US-only. Nog even wachten dus. Of zit jij hier, net als ik, niet op te wachten?

bron afbeelding

 

0 Shares:
Dit artikel is 8.210 keer gelezen