Google Glass als onderdeel van je studie tot arts. Dat lijkt een waardevolle toepassing van de Google gadget. De University of California Irvine School of Medical gaat Google Glass actief inzetten. Decaan Clayman is ervan overtuigd dat deze technologie een betere leerervaring zal opleveren voor de studenten.

Met Google Glass krijgen studenten de mogelijkheid om door de ogen van hun leermeester mee te kijken. Verder is het goed inzetbaar bij lessen rond anatomie en praktijkoefeningen. Niet verkeerd, ik kan mij deze toepassing heel goed voorstellen. Net als het werken met nieuwe technologie, dit is een goede ontwikkeling voor de artsen van de toekomst.

Empathie kweken

De meest interessante toepassing binnen het lesprogramma is het ontdekken van de belevingswereld van de patiënt. Door de patiënten de Google Glass op te zetten, kunnen studenten een ziekenhuistraject meebeleven door de ogen van de patiënt. In de hoop dat artsen in spe meer empathie ontwikkelen en een betere arts-patiëntrelatie op kunnen bouwen.

Houdt de handen vrij

In het dagelijks leven is er nog veel weerstand tegen het gebruik van Google Glass. De gadget in combinatie met ieders privacy blijft een discussie. In beroepen waar echter twee vrije handen zeer belangrijk zijn, lijkt Google Glass een uitkomst. Al moet de privacy van de patiënt natuurlijk niet uit het oog verloren worden.

 

Bron afbeelding: Flickr

0 Shares:
Dit artikel is 10.129 keer gelezen