De slimme jongetjes achter het illegaal downloaden van films zijn de filmindustrie alweer te slim af. Met Netflix leek het er even op dat er een betaald alternatief was voor het online downloaden van films. Want zeg nou zelf, tegen het gebruiksgemak van Netflix kan het gehannes met torrents natuurlijk niet op. Daar heb je wel een lieve duit voor over. Niet meer dus. Inmiddels is er een drietal alternatieven voor Netflix. Zij bieden hetzelfde gebruiksgemak, de nieuwste films en zijn bovenal gratis.

1. Popcorn-Time

De beste van deze drie nieuwe diensten is Popcorn-Time. Op hun website kan je hun client downloaden voor je Windows of Mac computer. De ontwikkeling van Popcorn-Time heeft nogal wat voeten in aarde. De makers hebben al eens eerder onder dwang van de filmindustrie hun product uit de lucht moeten halen. Een doorstart op Github is inmiddels ook verdwenen. De Beta-versie op hun website is echter nog gewoon beschikbaar.
De makers hebben op ingenieuze wijze bestaande api’s van torrents, ondertiteling, en filmdata gecombineerd. Hierdoor kun je direct vanaf je eigen computer filmtorrents streamen. De Beta-versie werkt perfect. Wat opvalt is hoe prachtig het eruitziet. Qua interface doet het niet onder voor Netflix.

Schermafbeelding 2014-04-30 om 11.12.03

2. Flixtor

Flixtor is de bijna identieke tweelingbroer van Popcorn-Time, maar minder bekend. De makers ervan zijn ook verantwoordelijk voor het bekendere Torrent Lookup. Ze hebben duidelijk inspiratie opgedaan bij de mannen van Popcorn-Time. Ook hun client kun je installeren op je computer, waarna je naar hartenlust films kan streamen. Net als bij de eerdergenoemde dienst is ondertiteling en achtergrondinformatie beschikbaar. Flixtor heeft in tegenstelling tot Popcorn-Time wel een app voor Android smartphones. Met de app kun je zowel films streamen als downloaden op je device.

3. Movietube

Movietube lijkt meer op een Youtube voor de nieuwste films. De website put ook uit dezelfde bronnen als bovenstaande diensten, maar werkt uitsluitend via het web. Movietube biedt wel een iPad app aan; helaas zijn daar nu net de mooiste films om mysterieuze redenen onvindbaar.

Voorlopig heeft de filmindustrie dus het nakijken. Ze zullen zich ongetwijfeld genoodzaakt voelen om met een nieuw eigen initiatief te komen. Dat, of ze stappen naar de rechter. Maar tegen die tijd zijn er wel weer anderen opgestaan. En de consument? Die vaart er wel bij.

0 Shares:
22 comments
 1. Gratis? Dit is toch gewoon gebruik maken van illegale films? Beetje misleidende titel, ik heb geen zin om aan illegale praktijken mee te doen en houd daarom gewoon mijn Netflix abonnement. Echt weer typisch Nederlands, als het niets kost zijn we er als de kippen bij.

  1. beste Aldo,zolang de filmmaatschappijen zoveel geld vragen voor hun producten in navolging van de platenmaatschappijen die ons jarenlang geld afgetroggeld hebben en daarvoor de onvermijdelijk prijs hebben betaald,heb ik geen enkele moeite met het vermeende illigaliteit van het downloaden van torrents e.d.En,ik ben trouwens engelsman,weliswaar met schotse voorouders,maar heb geen enkele moeite met het downloaden en het vervolgens met veel plezier gratis de films bekijken.Ik heb kasten vol duur betaalde DVD’s en mijn geweten is zuiver.

  2. Beste Aldo,

   Als de lonen voor de arbeiders eens omhoog gingen en de lonen in de film industrie eens naar beneden dan is de illegale industrie niet nodig.
   Want een film kijk je maar 1 tot 2 keer daarna nooit meer dus waarom zo duur…………….

  3. Hollanders staat bekend als piraten. vikingen waren pussies vergeleken met hen; @lol

  4. Jij bent blijkbaar miljonair, niets op tegen, maar ik betaal genoeg voor mijn eigen internet/tv abo, en dan heb ik geen zin om nog eens 8 euro extra te gaan betalen voor een aanbod dat beduidend slechter is op Netflix dan bij Popcorntime. Dus gratis is een relatief begrip.

 2. echt weer Hollywood, als ze er de hoofdprijs voor kunnen vragen, doen ze dat… :) En ik geloof niet dat er alleen in Nederland wordt gedownload Aldo, dat lijkt me zéér onwaarschijnlijk zelfs.

 3. Netflix is geen betaald alternatief voor downloaden, het is een streamingdienst. En bovendien helemaal eens met wat Aldo hier boven schrijft. Reclame voor illegale sites, Zonde! Er zijn zat betaalde on demand alternatieven voor netflix. Alle kabbelaars hebben hun eigen ppv dienst en bijv pathé en videoland ook. 42bis, webkennis voor de massa? Dat blijkt hier iig niet uit :-)

 4. Aldo en Marc, deze diensten bestaan op het web of jullie dat nu leuk vinden of niet. Verder dwingt niemand jullie hiervan gebruik te maken.

 5. Prima dat er op 42Bis aandacht voor deze sites is, er is al meer dan voldoende aandacht voor Netflix en dergelijke betaalde diensten.

 6. Zolang het niet op mijn SmartTV / AppleTV werkt is het voor mij geen alternatief voor Netflix. Natuurlijk kan ik streamen naar mijn ATV maar dan moet ik toch weer eerst mijn laptop pakken en mis ik het gebruikersgemak. Bovendien vind ik die 8 euro voor Netflix een schijntje voor de content en het gemak wat ze bieden, moet het echt nog goedkoper of gratis? Ik betaal overigens 7,99 dollar omdat ik mijn account ooit in de US heb aangemaakt, mocht je dan toch een euro willen besparen… :-)

 7. Ach ja, het argument dat het “illegaal” is…. hulde, hulde.
  Mag ik alleen eventjes een flink foutje in die redenering aanwijzen?

  Puur uit eigen situatie een voorbeeld hier…
  Ik help mensen met computer-problemen, bouw van oude onderdelen pc’s, schrijf zelf verhalen (al is dat er de laatste twee jaar een beetje bij ingeschoten door een te druk schema) en zet websites in elkaar (zowel voor mijzelf als voor anderen).
  Dus schaf ik vaker zaken aan als HD’s, usb-sticks, zelfs cd-roms en af en toe ook wel DVD-roms.
  Daarbij betaal ik over al dat spul – en zelfs op apparatuur zelf) diverse toeslagen met het oog op kopieren.
  Sommige van deze toeslagen worden gewoon duidelijk aangeduid, maar er zijn ook een paar die nogal verdekt boven op wat een normale pris zou zijn worden geplempt.
  Deze zaken schaf ik aan vanwege de genoemde activiteiten, niet om films te downloaden/branden/anderszins kopieren.
  Maar daar betaal ik intussen wel voor.
  Dus, voor degenen die roepen dat het illegaal is…. ik neem aan dat jullie niet naar de bakker bij mij om de hoek gaan, maar dat jullie wel netjes de pinpas trekken wanneer deze bakker vanaf nu elke maand een rekening door jullie bus/in jullie mailbox duwt voor al die broden die jullie niet van hem hebben kopen?

  Korte versie: illegaal m’n harige achterwerk, ik betaal voor een product ook al koop ik dat product niet…. dus damn right dat ik blij ben met dergelijke gratis diensten, torrents en andere ontwikkelingen in deze trent, want dan heb ik ten minste de mogelijkheid om te kijken/luisteren/lezen wat ik al betaald heb zonder er nóg eens voor te moeten betalen.

 8. Super dit! Zat al lang te zoeken naar gratis films want met iTunes betaal je je scheel en moet je ook nog eens een paar uur wachten todat de film is gedownload en je kan m niet op je tv zien super vervelend dus heb movietube ofzo geprobeerd werkt perfect:)

 9. Hoi,
  weet je ook een site waar je tekenfilms in nederlands gesproken kan kijken?
  bedankt.

 10. als je een iphone of i pad hebt kun je het beste naar http://www.vshare.com gaan die app downloaden, als dat klaar is open je de app en zoek je: movie box.
  dit is een app waar bijna alle films en series opstaan van nog niet eens in de bios tot zwart wit films (geen nederlandse films).

Comments are closed.

Dit artikel is 102.449 keer gelezen