Natuurlijk gebruik jij jouw iPad vooral om heel productief te werken. En om echt te gamen heb je thuis gewoon een pc, Playstation, Xbox of Wii klaar staan. Maar toch, ze zijn er: leuke games op je iPad. Leuker dan Candycrush waar je nachtenlang als een zombie verschillende snoepjes in de juiste combinaties laat ontploffen. En spannender dan tragische spellen waar je dieren redt, op manische wijze tarwe en tomaten plant op je boerderij of behendig hard rennende stieren ontwijkt. Ik heb drie grafisch mooi vormgegeven spellen met iets meer diepgang en uitdaging voor je gevonden.

Hearthstone, heroes of Warcraft

Free-to-play

Uit de stal van Blizzard, de makers van het immens populaire World of Warcraft (WoW) en Diablo, komt het nieuwe spel Hearthstone: heroes of Warcraft. In dit free-to-play digitale kaartspel speel je als een van de negen helden uit World of Warcraft. Zo kun je als Thrall (Shaman), Rexxar (Hunter), Gul’dan (Warlock), Jaina Proudmoore (Mage) of Garrosh Hellscream (Warrior) de strijd aangaan met Uther the Lightbringer (Paladin), Anduin Wrynn (Priest), Valeera Sanguinar (Rogue) of Malfurion Stormrage (Druid).

Maak je eigen kaartendek

Iedere held heeft een aantal eigen basiskaarten met specifieke magische trucs, wapens, helpers of brute kracht. Daarnaast heb je een groot aantal generieke spelkaarten tot je beschikking. Je maakt je eigen kaartendek door een keuze te maken uit de beschikbare kaarten. Door wedstrijden te spelen tegen andere spelers kun je langzaam meer kaarten verdienen zodat uiteindelijk jouw kaartendek natuurlijk alle andere spelers verslaat.

Gemaakt voor de iPad

Hearthstone lijkt gemaakt om op de iPad te spelen (je kunt het ook online spelen op de Windows of Mac PC). Het uitkiezen van de kaarten voor je eigen dek, het compacte spelbord, de grappige geluidseffecten of het leggen van de kaarten op het bord,: de iPad is er voor gemaakt. Ook als je helemaal niet bekend bent met de nerdy wereld van World of Warcraft, maar wel houdt van het leggen van een kaartje, dan moet je Hearthstone gewoon eens proberen. Deze gratis game is prima opgezet voor de casual speler. Nieuwe kaarten kun je verdienen door wedstrijden te winnen tegen andere spelers. Op die manier verzamel je ‘goud’ waarmee je pakjes kaarten kunt kopen. Als je meer verliest dan wint, kun je ook extra kaarten kopen met ‘echte’ dollars.

Hearthstone: heroes of Warcraft (meer info)  is gratis te downloaden voor je iPad.  (Het in-game kopen van meer kaarten kan voor cash óf voor virtueel geld.)

FTL: Faster Than Light

FTL iPad Trailer from Justin Ma on Vimeo.

Je eigen ruimtevaartuig

Space invaders meets Zeeslag meets Star Trek. Zo kan je FTL: Faster Than Light het beste beschrijven. Je bent de kapitein op een ruimtevaartuig van de Federatie en het is je doel om vijandige ruimteschepen te vernietigen en andere Federatie-leden te helpen. Je stuurt je ruimteschip niet door de ruimte, maar je bestuurt de bemanningsleden, de machines en het wapentuig aan boord. Je zorgt ervoor dat alles aan boord op rolletjes verloopt: je geeft de bemanningsleden opdrachten en gebruikt de wapens om de vijandige ruimteschepen te beschieten.

Simpel? Echt niet!

Klinkt simpel misschien, maar dat is het toch echt niet. Gelukkig speel je eerst een uitgebreide tutorial.  Zo leer je, voordat je aan je ruimtemissies begint, eerst wat beter de ruimteschilden, nukkige maar gehoorzame bemanningsleden en de diverse wapens, lasers en schilden beheersen. Zo krijg je ook onder de knie hoe je jouw ruimteschip kunt repareren, branden kunt blussen en de vele machines aan de praat krijgt. Ik zat al snel helemaal in de flow: deze RPG is verrassend aantrekkelijk. Zal er ook wel mee te maken hebben dat ik in het begin niet de allerbeste ruimtestrijder was. Maar wel een van de meest strijdbare: steeds “nog een keer proberen” om toch dat andere ruimteschip klein te krijgen.

Prima (atmo)sfeer

FTL: Faster Than Light is mooi, haast basic vormgegeven zonder overbodige frutsels en flitsende kleuren die afleiden. Daarnaast is de soundtrack ook verrassend mooi. Het brengt je precies in de juiste (atmo)sfeer. De soundtrack is trouwens ook apart verkrijgbaar voor $5,00.

Uitdagend

FTL:Faster Than Light is een moeilijke game waar je wel een paar avonden, treinreizen of vakantievluchten zoet mee bent. Maar als ik cijfers zou uitdelen voor een spel met mooi vormgegeven graphics, content die lang fris blijft, niet verveelt én uitdagingen van het juiste niveau bevat (niet te makkelijk en niet te moeilijk) dan zou ik FTL belonen met een dikke 9.

FTL: Faster than Light (meer info) kost € 9,99 om te spelen. Download FTL: Faster Than Light in de App Store.

Rayman Fiesta Run

Feest!

Rennen, springen, glijden en nu ook zwemmen: dat is wat je doet in Rayman Fiesta Run. Na de Jungle is de hyperactieve Rayman nu aangeland in een feestelijke Zuid-Amerikaanse omgeving met veel eten en cocktails. De muziek van de opzwepende trompetten maken het ren-spring-vlieg-spelletje nog nerveuzer dan de vorige Jungle versie. En, eerlijk is eerlijk, ik zette het volume al snel een tandje zachter of soms zelfs helemaal uit. Doel van dit endless runner spelletje is nog steeds om al rennend zoveel mogelijk lums (kleine vliegende beestjes) en muntjes, extra levens en andere behulpzame dingetjes te verzamelen. Je doet dit door zo foutloos mogelijk het parcours af te leggen door over en tegen de vele obstakels te springen zonder van het pad te vallen of tegen stekelige planten, enge beesten en ander ongemak van bijvoorbeeld paddenstoelen aan te lopen en te springen.

Extra pittig

Het lijkt heel simpel, maar al rennend, glijdend, springend en vallend moet je behendig je iPad open en neer bewegen, haast heen en weer schudden om de snelle Rayman te besturen. Lukt het je toch om alle lums van een parcours te verzamelen dan wordt je beloond met een nog pittigere versie van het level.

Nog eentje dan

Zag Rayman Jungle Run er al fantastisch uit, Rayman Fiesta Run is zo mogelijk nog aanstekelijker en kleurrijker. Het feest- en eet-thema zorgt voor hilarische graphics met zingende worstjes, ontploffende limoentjes en rijen chilipepers. Rayman Fiesta Run is een heerlijk spel om even de zinnen te verzetten. Alleen “even een level” spelen is er vaak niet bij. Het is zo verleidelijk om steeds nog een stapje verder te gaan als je toch weer tegen een stekelige plant aan bent gelopen of door een hongerige piranha in je bil bent gebeten. Of als je net niet alle lums van dat parcours hebt gevangen.

Rayman: Fiesta run (meer info) kost € 2,69 om te spelen. Download Rayman Fiesta Run in de App Store.

Bonus: Monument Valley

Een lijstje met de mooiste en leukste spelletjes voor je iPad kan niet zonder Monument Valley. Maar dat wonderbaarlijke mooie spelletje is hier al besproken. Die krijg je er dus als extra aanrader bij!

0 Shares:
Dit artikel is 12.098 keer gelezen