“Sorry dat ik je zoveel vraag hoor, maar ik heb geen idee hoe ik moet rijden.” Heb ik dat weer, ik zit bij een praatzieke buschauffeur in de bus die de weg niet weet. Hoe verzin je het? Die drie kwartier van Utrecht naar Den Bosch leek een eeuwigheid te duren.

Het is nu zaterdagochtend 2:23 en ik ben eindelijk thuis na een super gezellige Content Collective borrel in Utrecht.Ik kan het niet laten om (slaap)dronken nog even achter mijn laptop te kruipen. Want er moet weer een blog geschreven worden.

Ja, het moet

Voor mijn gevoel heeft het alweer te lang geduurd. De afspraak is om minimaal 1 keer per maand een blog aan te leveren. Helaas is het me 2 keer niet gelukt. Ik had het druk met werk – ik ben blogger, dus die smoes gaat eigenlijk niet op. Maar het was wel realiteit. Ik was druk. Nee, ik heb het druk.

Bloggen is gewoon keihard werken en dat betekent dat je er tijd voor moet maken. Zelfs als je het druk hebt. Of denkt dat je het druk hebt.

Waar doe ik het eigenlijk voor?

Als freelance blogger zal het je niet verbazen dat ik dagelijks schrijf om mijn boterhammen voor de lunch te kunnen betalen. Maar daarnaast zijn er nog een aantal redenen voor mij om te bloggen. En die moet ik niet uit het oog verliezen door de waan van de dag.

Ik ben blij dat een paar biertjes met mensen die net zo online enthousiast zijn als ik mij hierover na laten denken.

Vier redenen waarom ik voor 42bis (maar ook voor andere platformen) ben gaan bloggen en zal blijven bloggen:

1. Ik hoor erbij

Saamhorigheid online, maar ook offline. Gezellig met z’n allen roddelen over Twitterende frikandellen in onze online stamkroeg Podio, maar ook offline een biertje met elkaar drinken om die kaassticks weg te spoelen die verdomd veel op vlammetjes lijken.

2. Ik ben zichtbaar

Scroll eens terug naar de bovenkant van dit artikel. Gedaan? Nu naar de onderkant. Wat zie je? Juist, mijn naam. Aangezien jij mijn artikel nu aan het lezen bent, ben ik zichtbaar bij jou. En als zelfstandige, die online zijn kunsten vertoont, kun je je voorstellen dat het uitermate belangrijk is om zichtbaar te zijn.

3. Ik word gemist

Het streelt mijn ego om te horen dat ik gemist word als ik een tijdje geen teksten aanlever. Tijdens de borrel kreeg ik te horen dat een collegablogger al een tijdje niets van mij voorbij heeft zien komen en dat vond ze jammer. Het voelt goed om gemist te worden.

4. Ik heb een verhaal te vertellen

Dat vind ik. Mijn leven is één groot verhaal en dat deel ik graag. Om jou de saaie delen te besparen publiceer ik alleen de gedeelten die mij iets geleerd hebben en waarvan ik denk dat jij er iets aan hebt.

Mijn luiken beginnen nu echt dicht te vallen. Tijd om naar bed te gaan. Voldaan omdat ik mijn blog weer heb aangeleverd en blij omdat ik weer weet waar ik het voor doe. Truste.

Waar blog jij voor?

0 Shares:
Dit artikel is 6.564 keer gelezen