Ze zijn er niet zo heel veel. iPhone/iPad spelletjes die er echt ver-schrik-e-lijk mooi uitzien en ook nog leuk en uitdagend zijn om te spelen. Monument Valley is er zo één. Een die wat mij betreft kans maakt op de titel game van het jaar.

Koning Escher

Dit geweldige, ingenieuze en mooie spel is geïnspireerd door het werk van M.C. Escher. De koning van het in de maling nemen van wat je ziet, of denkt te zien.

De kunstenaar die je weet te verrassen en verbazen met onmogelijke geometrische structuren. Een man die al velen geïnspireerd heeft. En nu ook de makers van het spel Monument Valley.

Prinses Ida

In de sprookjeswereld vol optische illusies van Monument Valley help je de stille prinses Ida door 10 verschillende levels. De een wat uitdagender dan de andere, maar allemaal even mooi en ingenieus. Je draait en schuift de ingewikkelde geometrische structuren om doorgangen te creëren en verborgen paden te onthullen zodat prinses Ida naar het einde van het level kan lopen. Dit alles wordt begeleid door een dromerig muziekje wat de ervaring compleet maakt.

Leuk om te weten

Cult of Mac heeft ustwo, de makers van Monument Valley, geïnterviewd en wist ze zelfs zo ver te krijgen dat ze niet alleen hun verhaal deelden, maar ook beelden van de schetsen. Absoluut de moeite waard om te bekijken.

Ik kan in ieder geval niet wachten

Het is niet bekend of er nog meer levels van Monument Valley komen of dat dit het ‘gewoon’ is. Maar de ontwerpstudio  heeft gelukkig wel aangegeven dat dit zeker niet het laatste is wat we van ze zullen zien.

Tot die tijd ga ik het spelletje nog een keer spelen. Het was eigenlijk te snel voorbij. In een uurtje is het over. Maar het smaakt absoluut naar meer en is de €3,59 wat mij betreft meer dan waard.

Downloaden

Monument Valley kost € 3,59 en kun je hier downloaden voor iPhone en iPad. Aan een Android versie wordt gewerkt.

Wil jij onze app-oloog worden? Op het gebied van Android of iPhone? We zijn op zoek naar bloggers.

Ben je een app-ontwikkelaar en wil je jouw app hier presenteren? Neem dan contact met ons op.

0 Shares:
1 comment
  1. Monument Valley is inderdaad een absolute aanrader. De sfeer van de prachtige animaties en de rustige muziek zorgen ervoor dat je helemaal *in* het spel zit. Ik hoop dat er meer levels komen, want het was inderdaad wel snel “uit”. Maar absoluut – zonder enige twijfel – 100% de moeite waard.

Comments are closed.

Dit artikel is 8.456 keer gelezen