ITunes op een Androidapparat: hoe doe ik dat? Ik neem twee van de mogelijkheden – die wat mij betreft de beste zijn – met je door, om je iTunesafspeellijsten over te zetten naar Android.

Voor veel mensen is iTunes de manier om een muziekbibliotheek te beheren op de computer. Wanneer je naast de computer werkt met andere Apple-apparaten is dit geen probleem. Wanneer je één -of meerdere- Androidapparaten wil koppelen, moet je iets meer moeite doen om je bibliotheek te kunnen gebruiken. Twee -gratis!- mogelijkheden om je iTunesbibliotheek te kunnen gebruiken op Android zijn Google Play Music en doubleTwist Player.

google_play_840x400

Google Play Music

Google ziet natuurlijk ook dat veel mensen iTunes gebruiken en heeft met Google Play Music een directe manier aangereikt om je iTunesbibliotheek te synchroniseren met je Androidapparaten. Google Play Music bevat namelijk een onderdeel dat Music Manager heet waarmee het mogelijk is je gehele bibliotheek vanaf je computer op te slaan.

Bij het installeren van de Music Manager vraagt Google waar jouw muziekbibliotheek staat. Je kan dan kiezen uit iTunes, Windows Media Player, Music folder of een andere folder. Daarna zal de bibliotheek worden geïmporteerd en is het mogelijk deze ook te benaderen op je Androidapparaten. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat in eerste instantie Google Play Music alles in de cloud opslaat en je dus een constante internetverbinding nodig hebt. Wel is het mogelijk om -net als bij bijvoorbeeld Spotify- bepaalde nummers en/of afspeellijsten op je apparaat op te slaan.

Je kan een stap-voor-staphandleiding vinden in dit artikel op AndroidPit.com (Engels) waar zowel het toevoegen van de bibliotheek als het plaatselijk opslaan worden behandeld.

Google Play Music is hier gratis te downloaden en de Music Manager is hier gratis beschikbaar.

vcm_s_kf_repr_840x410

doubleTwist Player

Een andere optie om je iTunes bibliotheek te gebruiken op Android apparaten is doubleTwist Player , een veelzijdig programma voor Windows en Android. Los van het feit dat je met deze muziekapp je bibliotheek kan beheren, kan je door gebruik te maken van AirSync je bibliotheek draadloos synchroniseren en zelfs gebruikmaken van AirPlay.

Het laden van je bibliotheek gaat op een iets andere manier dan met Google Play Music. Bij de doubleTiwst desktop is het nodig te weten waar je iTunesbibliotheek is opgeslagen. Meestal is dit in je gebruikersfolder wanneer je gebruik maakt van Windows. Dit is ook de plek waar doubleTwist als eerste zal zoeken. Wanneer dit niet het geval is, zal het programma een melding geven dat iTunes gestart moet worden. Het bestand dat nodig is, wordt namelijk gegenereerd. De bibliotheek wordt daarna automatisch gesynchroniseerd.

Er is voor doubleTwist een help-pagina die je stap voor stap uitlegt hoe je een bibliotheek synchroniseert, een apparaat verbindt en de synchronisatie plant.

Je kan doubleTwist Player hier gratis downloaden, de AirSync app is hier eveneens gratis te verkrijgen.

0 Shares:
Dit artikel is 9.578 keer gelezen