Ik ben best wel verslaafd aan mijn dagelijkse portie social media. Wereldwijd worden er elke dag een half miljard tweets verstuurd. Daarbij bij ben ik verantwoordelijk voor minimaal één tweet op een rustige dag, tot wel twaalf  tweets bij het kijken van ‘Ik Vertrek’ of ‘De Rijdende Rechter’. Ik check Facebook non-stop. Op Pinterest doe ik wat rustiger aan op dit moment, maar dat blijft ook leuk. Ik lach me stuk om de filmpjes die me via Vine bereiken en Instagram er op los. Maar waarom verveel ik me dan nog steeds?

Why you’re still bored

Okay, dit is niet een opmerking die per se bij mijzelf is opgekomen. Maar toen ik de titel ‘Why you’re still bored’ voorbij zag komen, herkende ik wel iets. Ja, ik word overspoeld met informatie, gevraagd en ongevraagd. En toch zijn er dagen dat ik – bijna obsessief – al mijn socials check, maar me toch tot in mijn tenen verveel. Deze infographic die ik vond op visual.ly haakt daar op een humoristische manier op in.

Commercieel

Natuurlijk is dit niet zomaar een leuke infographic. Het dient een commercieel doel. De infographic is ontwikkeld voor Delvv, ontwikkelaar van een mobiele app. Delvv heb je namelijk nodig om – echt waar – de sh!tload aan informatie en updates die je tegemoet komt vanaf de sociale netwerken te filteren. Zo filter je de informatie die je wel wilt zien, van de totaal irrelevante, irritante of saaie informatie die je niet wilt. Leuk gedaan, herkenbare situaties geschetst – nee, ik wil geen filmpjes over neuspeuteren zien – en onderbouwd met relevante onderzoeksresultaten.

Je bent verveeld, omdat je niet filtert?

Volgens mij kun je zelf genoeg filteren in je sociale kanalen en is het ook niet per se de reden van slechte posts en updates dat ik me soms zo verveel. Maar om een product in de markt te zetten, is dit in mijn ogen een zeer doeltreffende manier. Je signaleert een probleem, hangt er een prikkelende uitspraak aan en schetst met goede cijfers en herkenbare situaties een infographic. Die het verdient om gedeeld te worden. Dus bij dezen. Gebruik jij Delvv of een vergelijkbare app? Ik ben benieuwd naar je ervaringen, dus laat vooral een comment achter!

Why You

0 Shares:
Dit artikel is 4.510 keer gelezen