Een rekensom: (lief omaatje + Instagram) x 4 maanden = 600.000 volgers. Dat moet wel een heel lief omaatje zijn! Betty Simpson, beter bekend als Grandma Betty, kreeg in December 2013 de diagnose longkanker. Hierop besloot haar kleinzoon Zach Belden de laatste periode van zijn oma’s leven vast te leggen. Wat begon als een mooi, klein initiatief, loopt inmiddels wat uit de hand. In positieve zin!

Oma maakt selfies

Toen Zach in januari de eerste foto op Instagram plaatste was het idee om de naaste omgeving op een simpele wijze in contact te brengen met zijn oma. Al na een week had Grandma Betty honderd volgers. En vervolgens bleef het aantal volgers alsmaar groeien. En terecht. Ze is grappig, oprecht en geniet duidelijk van alle aandacht. Het zijn aandoenlijke beelden van een oma die optimistisch in het leven staat. Kleinzoon Zach helpt zijn oma met de posts, maar inmiddels weet Grandma Betty ook zelf selfies te maken.

Grandma Betty’s ‘bucket list’

Naast de duizenden volgers, ontvangt Grandma Betty ook kaarten van over de hele wereld. Gewoon, omdat het kan. Omdat zij met haar dansjes en gekkigheid de harten van vele mensen heeft gestolen. Via de bijbehorende site probeert Zach ook geld in te zamelen via crowdfunding. Inmiddels staat de teller op meer dan 8000 dollar. Met dit geld wil Zach oma’s ‘bucket list’ afvinken. Wat daar op staat? De rekeningen van het ziekenhuis betalen, de begrafenis afrekenen, maar ook een nieuw gehoorapparaat en nieuwe jurken en hemden, én een levenslange voorraad 7Up Light.

Creatief oplichten?

Boze tongen beweren echter dat oma en kleinzoon misbruik maken van de goedheid van mensen. Een aantal reacties op Instagram zeggen dat ze een bedrag hebben overgemaakt en dat Grandma Betty hen vervolgens niet heeft gevolgd op het sociale netwerk. Oplichting? Ik persoonlijk had ook wel een lichte twijfel toen ik op de crowdfunding pagina terecht kwam. Wat moet ik daar van vinden? Ik weet het niet, ik ga toch liever van de feelgood variant uit. Volgen dus, dit omaatje!

 

0 Shares:
1 comment
  1. Grandma Betty is vandaag, zaterdag 26 juli 2014 overleden.

    Voor wat betreft de boze tongen: Grandma Betty volgde geen volgers. Via de go fund me pagina kon je items kopen, bij sommige items zat dan een bedrag waarvoor je grandma als volger kon krijgen. Overigens verzonnen door een bedrijf, niet door haar kleinzoon. De campagne loopt een X-tijd waarna items worden verzonden, dus niet direct na betaling. Het ingezamelde geld wordt ook niet direct uitbetaald aan de begunstigde. In de USA is het heel normaal een go fund me pagina te zetten omdat de ziektekosten verzekering bij lange na niet alles dekt. Als kankerpatient kan je zomaar met een schuld van $60.000 -$100.000 opgezadeld worden.

Comments are closed.

Dit artikel is 7.912 keer gelezen