Google+ heeft een (mini)wijziging doorgevoerd. Zo eentje die ik niet echt snap en waarvan ik in eerste instantie dacht dat het een 1 aprilgrap was. Maar het is echt zichtbaar, ook vandaag nog, op 2 april. Google+ geeft nu bij persoonlijke profielen weer hoe vaak ze bekeken zijn. 

profileviews

Ik geef toe, meer doen met Google+ staat nog steeds op mijn lijstje met goede voornemens. Maar het is er nog niet echt van gekomen, dus het aantal profile views wat ik heb verzameld, is niet bijster hoog. Onze welbekende hoofdredacteur doet het dan een stuk(je – klein beetje maar :-)) beter.

(Voor je trouwens in de G+ app op je smartphone of tablet gaat zoeken: profile views zijn momenteel alleen nog zichtbaar in de webversie.)

Maar wat voegt dit nu toe?

Als je het mij vraagt niets. Want wat zegt een profile view? Daar is geen sentiment in te bekennen. Geen goed of slecht, geen lang of kort, geen zin of onzin, geen tijdsbestek… En sterker nog, dit getal is nog heel vaag. Want het is een optelsom van alles wat jij sinds 2012 gedeeld hebt op je profiel, wat ooit bekeken is: foto’s, berichten, video’s, etc. Een heel wazig en al snel heel groot getal. Kortom: iemand een idee waarom we dit willen weten?

Uitzetten kan

Mocht je de toegevoegde waarde ook niet kunnen ontdekken, dan kun je er voor kiezen om je profile views te verbergen. Hiervoor ga je naar de Google+ instellingen en vink je (bijna he-le-maal onderaan) ‘Show how many times your profile and content have been viewed’  uit. Mocht je de toegevoegde waarde direct zien: laat het dan even weten in de comments!

BRON: Google+

 

 

 

 

 

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 9.207 keer gelezen