Nee , dit is geen app die kroeghangende mannen ondersteunt bij een lolletje. De Thirdlove app vertelt vrouwen op basis van een aantal selfies welke beha maat ze hebben. En helpt hen daarna een beha te kopen die goed past.  

Met de app maak je twee foto’s van jezelf in een spiegel, terwijl je gekleed bent in een simpele tanktop. De 2D-foto’s worden omgezet naar 3D-data en daar komt een behamaat uit. Vervolgens krijg je advies welke beha’s uit het Thirdlove assortiment bij jou passen en kun je deze online bestellen. De app is ontwikkeld door ex-Google marketeer Heidi Zak.

thirdlove

Nooit meer de verkeerde beha

De gedachte achter de app is dat veel vrouwen nog steeds de verkeerde beha dragen. Het grote aantal lingeriemerken, met ieder hun soorten, maten en eigenaardigheden, maken het shoppen er niet makkelijker op. Volgens Thirdlove is hun maatinschatting net zo goed of zelfs beter dan die van de gemiddelde lingeriewinkelmedewerker. Bovendien verkopen ze alleen lingerie die ze zelf ontwerpen en produceren. Met de data die ze verzamelen, kunnen ze de app verbeteren én hun eigen assortiment aanpassen op de maten in de markt.

Van herhaalrecept naar eerste aankoop

Het doel? De online shopping cyclus voor lingerie omdraaien. Nu bestellen vrouwen online vaak iets na wat ze in een online winkel gekocht hebben. De originele aankoop gebeurt in de ‘echte’ winkel, het herhaalrecept wordt online besteld. Thirdlove wil ervoor zorgen dat vrouwen ook de eerste stap online durven zetten. Op basis van gedegen, online advies.

Mij lijkt het wel wat. Niet meer naar een winkel hoeven, geen plukkende medewerksters meer aan mijn lijf (hoe aardig en behulpzaam en nuttig bedoeld ook, het blijft toch een soort van ongemakkelijk) én toch de juiste beha.
Thirdlove levert nog niet overzee, maar zodra er een winkel in Nederland is die dit aanbiedt – bij voorkeur met een Android app overigens – hou ik me aanbevolen!

Bron: DailyMail

0 Shares:
Dit artikel is 5.615 keer gelezen