Dat virtual gaming meer is dan alleen maar leuk heb ik je eerder laten zien. De toepassingen breiden uit, van educatieve tool tot hulpmiddel en een laatste wens in vervulling laten gaan. In Ierland leren ze code schrijven en een kleindochter wil haar zieke oma de wereld buiten huis weer laten beleven. Beide mooie toepassingen van de Oculus Rift.

Oculus Rift is een 3D bril die er met twee schermen, voor elk oog een, voor zorgt dat je een levensechte ervaring hebt in een virtuele wereld. De headset volgt ook je hoofdbewegingen voor een “meeslepende ervaring”, aldus de website van Rift.

Ierse kinderen bouwen eigen online wereld

Een project op een Ierse school is het nabouwen van gebouwen en omgevingen die ze hebben bezocht. Op deze manier leren de kinderen coderen via een open source Second life: MissionV. Dat ze daarna in hun zelfgebouwde wereld mochten spelen was natuurlijk een goede motivatie. De ontwikkelaar van MissionV nam bij een bezoek aan de school de Ocolus Rift mee en dat vonden de kinderen helemaal geweldig: nu konden ze ‘echt’ rondlopen in hun eigen bouwwerk.

Zieke oma kan weer naar ‘buiten’

Roberta, aan huis gebonden door kanker, had heimwee naar de buitenwereld. Ze miste het om buiten rond te lopen. Haar kleindochter Priscilla, gamedesigner en programmeur wilde haar helpen en benaderde Rift of zij een developers kit mocht gebruiken om te experimenteren met de Tuscany Demo en om een nieuwe buitenwereld voor haar oma te ontwikkelen. Daardoor heeft Roberta uiteindelijk rond de Toscaanse villa van vlinders kunnen genieten en nog door haar straat gewandeld via Google Streetview. De virtuele wonderwereld die haar kleindochter aan het bouwen was heeft ze helaas niet meer kunnen zien. Toch heeft zij in de weken voor haar overlijden genoten van de uitstapjes met de Oculus Rift. Bekijk de video van Priscilla en Roberta als ze voor het eerst de Oculus Rift gebruikt.

Wat zou jij doen?

Stel, jij hebt zo’n 3D bril én een virtuele wereld naar keuze, wat zou jij daar mee doen?

0 Shares:
2 comments
  1. Ik zou best in een wereld zoals Lord of the Rings willen rondlopen denk ik. Een mooie virtuele werel waarin je de werkelijkheid van nu kan ontvluchten.

Comments are closed.

Dit artikel is 4.848 keer gelezen