Dat Twitter onlangs haar achtste verjaardag vierde is inmiddels wel duidelijk. Nadat je via #FirstTweet je eerste tweet kon achterhalen en delen, was het ook mogelijk je #FirstFollower terug te vinden. Allemaal erg leuk natuurlijk, maar dat is nog niet alles. Twitter timmert stevig aan haar nieuwe uiterlijk.

Toen de # zijn intreden deed op Facebook zorgde dat voor een golf van verontwaardigde reacties bij zowel de diehard Twitter gebruikers als de Facebook gebruikers. Het stopt daar echter niet voor Twitter. Nadat ze het uiterlijk van je Twitter-pagina op het web hebben omgegooid, is nu ook de iOS app aan de beurt. Zoals in het artikel over het nieuwe uiterlijk van Twitter  te lezen valt, is niet iedereen blij met de nieuwe look van ‘TweetBook.’ Je zou denken dat Twitter klaar is met veranderen, maar niets is minder waar!

Geen @ meer bij een reply?

Op een media-event zou Twitter’s hoofd PR Vivian Schiller het volgende hebben gezegd:

Hoewel ze haar bewering later heeft proberen af te zwakken is in de laatste alpha versie van Twitter app voor Android app toch al een test met het weglaten van de @ te zien.

Dit zal niet goed vallen bij de vaste kern gebruikers, maar volgens Twitter zorgen de @ en # voor veel onduidelijkheid bij nieuwe gebruikers. Het zou makkelijk voor hen zijn om de meer Facebook-achtige manier van reageren te gebruiken. In mijn ogen een erg vervelende stap naar een nog meer Facebook-achtig Twitter.

Photo tagging op Twitter, say what?!

Je leest het goed, je kunt tot wel 10 vrienden taggen in je foto’s op Twitter! Makkelijk wanneer je de foto’s van je bedrijfsuitje of seminar op Twitter wilt zetten. Bijkomend voordeel: het kost geen tekens! Ook wanneer je 10 vrienden tagt in een foto heb je nog steeds 140 tekens over voor je tweet! Nadeel: er komt weer een privacy-instelling bij. Wanneer je de instelling niet aanpast is het voor iedereen mogelijk om je in zijn of haar foto te taggen.
Phototagging_FINALphoto_tagging

We zijn nog niet klaar met deze update: voor de iOS gebruikers is het nu ook mogelijk om tot vier foto’s in een automatische fotocollage te stoppen. Wil je de grote foto zien? Met één druk van je vinger zie je één van de vier foto’s in het groot. Zoals eerder aangegeven is deze optie nu al beschikbaar voor iOS en wordt hij snel uitgerold voor Android.

Last but not least: geen RT meer?

 

rts-730x568

Kunnen we binnenkort na de @ ook de ReTweet uitzwaaien? Het lijkt er wel op. Bij sommige gebruikers is de RT knop al vervangen door de meer Facebook-achtige share optie. De functie van de knop blijft hetzelfde, maar hij gaat anders heten. Wat is er dan aan de hand zou je zeggen? De RT is samen met de @ dat wat Twitter tot Twitter maakt.

Als je al deze updates ziet, dan wordt het misschien tijd voor een naamsverandering…
Ik stel voor: TweetBook, wat jullie?

 Image credit: TheNextWeb

0 Shares:
Dit artikel is 6.763 keer gelezen