Stel: je spant een rechtszaak aan, je treft een regeling en krijgt een leuk bedrag op de bankrekening. Tot je dochter het op Facebook zet. De Amerikaanse Dana Snay deelde het blije bericht dat haar vader zijn rechtzaak had gewonnen met haar 1200 Facebookvrienden. Nou ja, hij had niet echt gewonnen, maar trof een regeling. Die regeling bevatte een nogal belangrijke voorwaarde: een geheimhoudingsverklaring. Oeps! Weg 80.000 dollar (58.228 euro’s).
Dana Snay tegen haar 1200 Facebookvriendjes: “Mama and Papa Snay won the case against Gulliver. Gulliver is now officially paying for my vacation to Europe this summer. SUCK IT.”
Papa Snay had zijn oude werkgever, Gulliver Preparatory School in Miami, aangeklaagd vanwege leeftijdsdiscriminatie. Dat hij deze mooie regeling kon treffen ging natuurlijk gepaard met een geheimhoudingsverklaring. Iets waar zijn dochter duidelijk niet bij nadacht en wat de familie Snay nu dus 80.000 dollar heeft gekost. Het duurde namelijk niet lang voor Gulliver erachter kwam, Dana was namelijk een oud-student van de school. Gulliver weigert nu te betalen. En de rechter is het daarmee eens.
Niet grappig
Ook al was het een grapje, want Dana had blijkbaar niet écht een reisje naar Europa in de planning staan. Maar over rechtzaken maken je geen grapje in de VS. Ik ben benieuwd hoeveel er van de 80.000 dollar overblijft na alle rechtszaken om dat geld alsnog te krijgen, want ze geven het natuurlijk nog niet op.
Hardleers
De dwaasheid van de jeugd op social media is direct weer een hot topic. Vooral Elie Mystal van de blog Above the Law weet het mooi te verwoorden:
“Remember when all you had to worry about was your daughter posting naked selfies of herself on Facebook? Now, things are worse.”
Een mooi voorbeeld van Nederlandse bodem is natuurlijk Project X. De jeugd moet nog steeds leren om met de openheid van internet om te gaan. Ze gaan soms hard op hun bek en paps en mams betalen de rekening. Is dit echt iets van de Millennium generatie? Dat zou suggereren dat de vorige generaties verstandiger zijn en de volgende generatie hier anders mee om zal gaan, wat denk jij?
Bron: BBC News
1 comment
Ik denk niet dat het een kwestie is van slimmer zijn. Toen ik puberde op het internet was ik gewoon enorm anoniem. Het bereik van wat ik typte, ging vaak niet veel verder dan de fora waar ik dat (onder verschillende aliassen) deed.
Nu verschijnt alles zomaar bij iedereen in z'n timeline met naam, foto, geboortedatum, woonplaats en what not. Jammer :)
Comments are closed.