Hoewel er steeds meer ophef ontstaat over gephotoshopte modellen, is het grootste ‘fake-fenomeen’ Barbie nog steeds een kassasucces. Misschien, héél misschien, brengt Lammily – een nieuwe Barbiepop met menselijke maten – hier binnenkort verandering in!

Barbie200

Ontwerper Nickolay Lamm verbaast zich al jaren over de onrealistische (westerse) schoonheidsstandaarden. Barbie is wat dat betreft natuurlijk iconisch – geen normale vrouw ziet er zo uit. Nickolas vroeg zich dan ook af hoe Barbie er uit zou zien als ze was gebaseerd op een normale vrouw. Hij nam proef op de som en ontwierp een 3D model van een realistisch uitziende Barbie. Vervolgens 3D-printte hij de pop, photoshopte er kleur, kleding en zelfs een verpakking op en zette de afbeeldingen online met de boodschap ‘Average is beautiful’.

370% crowdfunding

De foto’s gingen viraal en de positieve reacties waren overweldigend. Nickolay besloot te proberen te pop in productie te krijgen en startte een crowndfunding campagne. Doel: $ 95.000,-. Resultaat? Binnen 24 uur was het doel gehaald. En met 26 dagen voor sluiting, staat de teller zelfs al op $ 351.236,-!

Rather than waiting for toy companies to change their designs, let’s change them ourselves by creating a fashion doll that promotes realistic beauty standards. – Nickolas Lamm

Maak kennis met Lammily

Lammily gaat er komen, in sportieve, make-uploze, gezonde uitvoering. Onderstaande foto’s geven een indruk, maar op Lammily’s styling pagina vind je er nog veel meer.

lammily3

Ben je enthousiast? Dan kun je nu alvast een exemplaar reserveren. Als het goed is staat ze in november bij je op de stoep, precies op tijd voor Sinterklaas en Kerst. Kan Barbie gewoon in haar überroze schap in de speelgoedwinkel blijven staan.

Bron: CNet.com

 

0 Shares:
Dit artikel is 5.150 keer gelezen