Flappy Birds-fans kunnen hun hart ophalen. De spelontwikkelaar Dong Nguyen overweegt het in korte tijd beroemd en tevens berucht geworden spel weer beschikbaar te stellen. 

flappy_bird_ipad_mini_hero.840-400

Flappy wat?

Even voor de mensen die het gemist hebben. Flappy Bird is een gratis spelletje (App) voor op de tablet of smartphone. Een vogeltje wordt gedwarsboomd door op- en neerbewegende palen. De speler moet behendig (en met stalen zenuwen!) het vogeltje naar het volgende level brengen. De moeilijkheid zit ’m vooral in de timing (uiteraard!). Een beginnende speler mag hopen dat-ie na tien pogingen eindelijk de eerste paal passeert. De eerste paal hè?! Je begrijpt dat er vele palen volgen en de moeilijkheidsgraad flink wordt opgeschroefd.

Verslaafd

Ik ben helemaal niet zo’n spelletjesfanaat. Maar met dit spelletje was het anders. Ik was direct in de ban van deze gevaarlijke game en met mij vele anderen. Het had veel weg van de wil om te overleven. Een soort Expeditie Robinson. Ik, ik en nog eens ik … én Flappy Bird. Op de een of andere manier denk je steeds: ‘Het moet toch mij toch lukken!’. Nog maar een poging. Maar al snel had ik in de gaten: ‘Wegleggen en niet meer oppakken!’

Media-aandacht

Waarom haalde de nieuwbakken miljonair de heer Nguyen het spelletje uit de lucht? Het spel kreeg in korte tijd veel bekendheid in de media. Vooral negatieve aandacht en vele boze reacties . Grote gemene deler: het hoge frustratie-gehalte! Op internet circuleerde zelfs een hoax over een tiener die zijn broer vermoord zou hebben, omwille van het spel. Naar eigen zeggen was de ontwikkelaar erg geschrokken van de impact die het ogenschijnlijk onschuldige spelletje had. Hoe heeft hij het spel eigenlijk zo verslavend gemaakt? Is het een combinatie van geluid, ritme en beweging van het spel? Ik zou het niet weten. Wél weet ik dat er behoorlijk veel spelletjes in omloop zijn. Maar lang niet allemaal zijn ze zo verslavend. Naar verluidt zal Nguyen de mededeling ‘Neem even pauze!’ aan de vernieuwde versie toevoegen. Misschien kan hij er ook nog aan toevoegen: ‘Het is maar een spelletje ;)’

0 Shares:
Dit artikel is 3.638 keer gelezen