Luister jij weleens nieuws op de radio? En loop je dan regelmatig aan tegen het feit dat je niet kunt door- of terugspoelen? Tribune Digital Ventures (gerelateerd aan het dagblad Chicago Tribune) denkt het hier het antwoord op te hebben met de app Newsbeat.

De app maakt het mogelijk om een eigen playlist samen te stellen van nieuwsitems, die je dan kunt afluisteren op het moment dat jij dat wilt. Newsbeat verzamelt content van honderden kranten en websites. Door middel van tekst-naar-spraak technologie en met behulp van nieuwslezers, worden elke dag ongeveer 7.000 nationale en lokale items beluisterbaar gemaakt. Bovendien zit er lokale weer- en verkeersinformatie in de app. Newsbeat is gisteren gelanceerd en gratis, maar je moet wel om de 10 minuten wat reclame aanhoren.

Zelf doen! is ok

Ik luister niet veel naar de radio moet ik zeggen en al helemaal niet naar nieuwszenders. De reden? Ik moet te veel, te vaak en te lang luisteren naar dingen die ik niet interessant vind. En ik kan niet snel extra informatie opvragen over een onderwerp wat me triggert en waar ik meer van wil weten. Als ik online nieuws lees, kan ik zoveel skippen of verdiepen als ik wil. Het zelf kiezen welk nieuws ik hoor, zie ik wel zitten. Maar het zelf verdieping zoeken, kan dus nog niet.

Vooralsnog geen top

Newsbeat lijkt me dan ook een mooi idee, maar nog niet compleet (nog afgezien van het feit dat er geen Nederlands nieuws in zit). Ik heb de app uiteraard uitgeprobeerd en Brain en Lesley  -mijn ‘persoonlijke nieuwslezers’- doen hun best me te verwelkomen als ik de app start. Maar ik kan nog niet terugpraten. Pas als ik hen – handsfree, want luisteren doe ik in de auto – kan vertellen over welke onderwerpen ik nog meer wil weten, lijkt het me echt een aanwinst. Wat jij?

Bron & fotocredites: ChicagoTribune.com

 

 

0 Shares:
Dit artikel is 4.649 keer gelezen