Belastingaangifte doen. Niet heel sexy, maar het hoort erbij. Een aantal dingen zijn zeker in het leven: We gaan allemaal dood en we moeten allemaal belastingaangifte doen.

Getverderie Martijn, wat een fijn begin van dit artikel weer. Ja, sorry. Net als de Belastingdienst kan ik het niet leuker maken. Maar de Belastingdienst heeft weer een stap gezet om het gemakkelijker te maken.

Voor 200.000 mensen in ieder geval

Zoveel mensen doen namelijk mee met een proef van de Belastingdienst. Deze personen kunnen met een speciale app hun belastingaangifte doen op hun tablet. Alleen mensen van wie de aangifte al vooraf is ingevuld door de Belastingdienst kunnen de app gebruiken.

Wie het eerst komt, …

Kan meedoen met de proef. De eerste 200.000 mensen van wie de aangifte al vooraf is ingevuld kunnen aan de slag met hun tablet. In totaal zijn er ruim twee miljoen vooraf ingevulde aangiftes.

Wanneer kom je niet in aanmerking?

Buiten dat jouw aangifte vooraf ingevuld is, zijn er nog een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen voordat je de app mag gebruiken.

Op de website van de Belastingdienst staat dat u de app niet kunt gebruiken als u:

  • een eigen woning hebt (koopwoning)
  • een eigen onderneming hebt
  • niet het hele jaar dezelfde fiscale partner hebt
  • aftrekposten hebt
  • andere inkomsten hebt dan loon, een uitkering of een pensioen
  • in 2013 ouderschapsverlof hebt opgenomen en uw inkomen daardoor is gedaald
  • co-ouder bent en uw kind in 2013 niet op uw adres stond ingeschreven, maar bij de andere ouder

Kunt u de app niet gebruiken? Gebruik dan het aangifteprogramma.

Blijft er nog wel iemand over?

Het lijkt erop dat je aan best wel veel voorwaarden moet voldoen voordat je de app van de Belastingdienst mag/kan gebruiken. Ikzelf voel me bestempeld als “ongeschikt”, aangezien ik de helft van de voorwaarden niet aan kan vinken.

De app is te gebruiken op zowel iOS als Android. Ook de gebruikers van Windows tablets vallen buiten de boot, maar ik denk niet dat de Belastingdienst daar heel veel testers mee gaat mislopen.

0 Shares:
2 comments
  1. Da's inderdaad een test met een (heeel erg) beperkte groep met mensen. En juist die dingen die uitgesloten zijn zijn de dingen waar het straks op fout zal gaan, mark my words :-)

Comments are closed.

Dit artikel is 4.319 keer gelezen